28 Nisan 2010

Patatesli Börek


Malzemeleri:
4 Yufka
1 cay bardagi yogurt
2 Yumurta
1/2 cay bardagi Siviyag

ic Malzemeleri:
4 Patates
1 Sogan
5 yemek kasigi rende beyaz Peynir veya Kasarpeyniri
1-2 yemek kaisigi ince dogrnmis Maydanoz
3 yemek kasigi sivi yag
Tuz, karabiber, kirmizibiber

Yapilisi:
Patateslar haslanir ve catalla ezilir.
Sogan ince dogranir ve yagin icinde kavrulur.
Patatesin icine kavrulmus sogan, rende peynir, dogranmis maydanoz ve baharatlar eklenerek karistirilir ve bir tarafa birakilir.
Diger taraftan yumurta, yogurt ve sivi yag cirpilir.
Masaya 1 yufka acilir ve yumurtali harcdan üzerine bolca sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir ve az biraz bu yufkayada harc sürülür yufkanin 3 tarafi 3 parmak kadar ice katlanir ve ikinci katlanan yere patatesli isten bolca ve hamurun üzerinede azar azar patatesli ic yayilir. (bu islem rulo yapacagimiz yufkanin kenarlarinin ince olmamasi ve düzgün icin)
Hamur rulo gibi sarilir, keskin bicakla bir parmak kalinliginda veya 2-3 cm kalinliginda kesilir kagit yayilmis tepsiye dizilir.
Diger iki yufka da ayni sekilde hazirlanir.
Benim patateslerim cok büyük oldugundan artan papatesli ici tepside dizili olan böreklerin üzerine dagitip, az birsey artan harcida üzerlerine pay ettim daha güzel bir görünüm oldu.
200 derecedeki firinda 20 dakika iki tarafida kizarana kadar pisirilir sicak ve soguk servis edilir.

Afiyet Olsun!

25 Nisan 2010

Mücetdere


Mercimekli Bulgur Pilavina Kilis´de Mücetdere deriz.
Yaninda karisik tursu ile harika olur tabiki salata ve cacik da güzel yakisir.
Malzemeleri:
1 su bardagi Yesil Mercimek
1 su bardagi pilavlik Bulgur
1/2 su bardagi Zeytin yagi
1 büyük Sogan
1 kirmizi biber(istege bagli)
Tuz, karabiber, kirmizi biber

Yapilisi:
Yesil mercimek yikanir ve icine 3 su bardagi soguk su eklenerek kayantilarak mercimeklerin pismesi saglanir.
Mercimekler pisince icindeki su bir bardaga süzülür.
Yaklasik 2 su bardagi mercimegin üzerine sicak su eklenir. Tuz kirmizi biber eklenir. Su kaynayinca icine bulgur ilave edilir. Kisik ateste bulgur suyunu cekincege kadar pisirilir.
Diger taraftan zeytinyagi tavaya alinir ve isitilir. Sogan soyulur ve ince ince dogranir, ayrica biberde ince ince dogranir.
Kizmis yagin icine önce sogan sonrada biber eklenir ve kizartilir. Son olarak da karabiber yaga eklenerek kisa bir kavrulur ve pisen yemege eklenir.
Yemek tahta kasikla karistirilarak servis yapilir.
Afiyet Olsun!

22 Nisan 2010

Aylüb Tatlisi


Uzun süredir Aylüb Tatlimin tadina bakan arkadaslarimin tekrar tekrar hatirlatmasi ile nihayet bu defa fotograflayip bloguma bu özel tarifimi ekleme firsatini buldum.
Bir uzak dogulu bir arkadasin tarifinden esinlenip, icinde ve üzerinde degisikliler yaparak, kendi damak tadimiza uyarladigim ve yillardir yapageldigim hafif ve firina ihtiyac olmada yapilan harika bir taddir bu.
Bahar ve yaz aylarinda, ayrica kis aylarinda da hafif tatli ariyanlar icin, iste sizlere mükemmel bir secim. Tatliyi yapmak isteyenler icin buyurun tarife...

Aylüb Tatlisi

Malzemeleri:
4 su bardagi Süt
1/2 su bardagi Irmik
2 Yumurta
2 paket Vanilya

Üzerine:
Bir kavanoz Visne
2 yemek kasigi Nisasta
4 -5 yemek kasigi Seker

Istege göre:
3 Paket Kremsanti
2 paket Kremsanti sertlestirici
2 aket Vanilya
Not: Ben bu defa Kremsantiyi tatlinin üzerineeklemedim cünkü bahcede yapilacak bir mangal davetine yaptim, erimemesi acisindan.

Yapilisi:
Süt ve irmik tencereye alinir ve sürekli karistirilarak pisirilir.
Pisen karisim puding kivamina gelince icine 2 yumurta kirilir ve cabucak el cirpma mikseri ile cirpilir ve Vanilyalarda ilave edilerek, sadece bir kere kaynadigi görüldügünde ocaktan alinir.
Kullanacaginiz bir bor cam soguk su ile calkalanir ve islak olarak pisen irmikli puding icine aktarilir.
Daha sonra bir tencereye visneler ve seker alinir ve ocak acilir. Bir kasede 2 yemek kasigi nisata bir iki kasik soguk visne suyu ile ezilir ve kaynamaya baslamak üzere olen visnelere karistirilarak ilave edilir.
Devamli karistirilarak karisim puding kivamina gelince ocaktan alinir ve irmikli tatlinin üzerine yayilir.
Hafif iliyan tatli strec gecirilerek buzdolabinda 2-3 saat sogutulur.
Ikaram edilecegi zaman dilimlere kesilerek servis yapilir.
Not: Istege göre soguyunca üzerine kremsanti eklenir.

Afiyet Olsun!

17 Nisan 2010

Hashasli Ayten Kurabiyesi

Bu tarifimi de 58.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'ne ev sahipligi yapan arkadasim japoncekirdegi ne yolluyorum. Canim etkinligin kolay gelsin, basarilar dilerim....

Daha evel yaptigim Ayten Kurabiyesine ek olarak 4 yemek kasigi kattigim siyah hashasla degisik ve cok nefis bir tad daha yakaladim.
Gecenlerde bloglarda buldugum hashasli kurabiye tarifin denedim ama malesef tüm yiyenler ve ben bir kac gün önce yapmis oldugum ve klasigim olan Ayten kurabiyemin daha nefis oldugunu itiraf ettiler. Blogda buldugum tarif yogurtlu oldugu icin Ayten Kurabiyesi gibi gevrek ve kiyir kiyir kurabiye tadinda olmadi.
Ayten Kurabiyesi en az 35 yillik yapa geldigimiz canim Ayten Teyzemin Kurabiyesi, kedisine burdan hürmetlerimi, sevgi ve saglik dileklerimi iletiyorum.

Iste bu nefis Ayten Kurabiyesi´ne arsivimden burdan bakabilir ve 4 kasik Hashas ekliyerek de ayri bu tadi yakalaya bilirsiniz....

Afiyet Olsun!

14 Nisan 2010

Cannelloni


Bu tarifimi 58.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'ne ev sahipligi yapan arkadasim japoncekirdegi ne yolluyorum. Canim etkinligin kolay gelsin, basarilar dilerim....
Bu nefis Cannelloni`yi (makarnayi) marketlerde bulanlar muhakak denesin, hem ögle ve aksam yemegi icin ayrica misafirlerinize cay saatinde de ikram edebileceginiz nefis bir alternetif.

Yapilisi:
1 paket Cannelloni
200 gr dondurulmus Ispanak
500 gr Labne Peyniri (Quark)
5 yemek kaisgi Zeytinyagi
2 Sogan
2 dis Sarmisak
1 y.k Ot tuzu
Tuz, karabiber, kirmizibiber
500 gr kutuda Domates püresi
2-3 yemek kasigi Kasar peyniri rendesi

Yapilisi:
Soganlar ve sarmisaklar ince kiyilir.
Yag bir genis tavada isitilip soganlar icinde kavrulur. Sonrada kisa bir süre sarmisaklar ilave edilir ve Ispanak eklenir. Tavanin kapagi kapatilarak buzlu ispanagin cözülmesi ve sogan ve sarmisakla pismesi saglanir. Icine ot tuz ve diger baharatlar eklenir. Bir kaseye alinir ve hafif iliyinca icine Labne peynir ilave edilerek karistirilir.
Cannelloni ler bu ispanakli harcla doldurulur ve bir dikdörtgen borcama düzülür. Üzerlerine Domates püresi ve Kasar peynir rendesi eklenir.
180 derece Isinmis firinda 30 dakika pisirilir ve sicak sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails