Hafif Sigara Böreği ve İlginç Bir Soru!

Kolayca çabucak bir börek oldu ve evde çok beğenildi.
3 Yufkayı ay çiçeği yağı ile yağladım ve her yufkayı 8 dilime ayırdım. Geniş kenarlarına peynirli maydanoz karışımını ekliyerek, kenarlarını içine katlıyarak sardım. Üzerlerinede yağ sürdüm ve fırın tapsisine dizdim. 175 derecede 15 dakika kadar pişirip sıcak sıcak servis yaptım.

Afiyet Olsun!

Bu yazıyı netden burdan buldum, iş görüşmelerinde sizde bu gibi soru ile karşılaşırsanız mantık yürütmek en iyisidir ::))

Mantıklı Düşünce
Japonya’da saygın bir firmada yönetim, işe girmek isteyenlere bir soru sormuş ve soruya uygun cevabı veren kişiyi de işe almışlar. Sorunun ilginçliği bu sorunun doğru ya da yanlış cevabının olmaması. Yağmur bulutları apaçık çok şiddetli bir fırtınanın gelmekte olduğunu söylüyor.

Karanlık yağmurlu bir gece, şimşekler çakıyor, gök gürlüyor, tam bir fırtına var ve siz arabanızla gece saat 02.00′da yoldasınız. Genelde tek başınıza yolculuk yapıyorsunuz ve o akşam da öyle yaparak ıssız bir yolda ilerlemeye başladınız. Arabanız iki kişilik. Ve ileride bir otobüs durağı görüyorsunuz. Arabanızla otobüs duraklarının yanından geçerken oracıkta bekleyen insanlar sizi hep hüzünlendirmiştir oldum olası. Çünkü otobüs durakları size geçmişinizi hatırlatmaktadır. Ve işte o yağmurlu ve fırtınalı gecede otobüs durağına yaklaşınca 3 kişinin beklemekte olduğunu fark ettiniz.
Bunlardan;
Birincisi bir doktor. Sizi daha önce geçirdiğiniz kalp krizinden kurtarmış.
İkinci kişi, çok yaşlı ve neredeyse ölmek üzere olan birisi.
Üçüncüsü ise, hayatınızın rüyası, her zaman tanışmak istediğiniz birisi.

Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişilik yer var. Böyle bir durumda siz olsaydınız ne yapardınız? Hemen cevap vermeniz gerekmiyor. Düşünün unutmayın doğru ya da yanlış cevap yok. Sizin tercihin önemli sadece…

Görüşmeye girenlerin cevapları şöyle olmuş:

A) Hasta adamı en yakın hastaneye götürelim.
B) Doktor daha önce hayatımı kurtardığı için onu alırdım.
C) Manen düşünürsem tabii ki hasta adamı alırdım ama kendi geleceğimi ve hayatım için her zaman tanışmayı arzuladığım bu kadını arabaya alırdım.

Görüşmeye katılanların yüzde 90′ı aynı cevabı vermiş; “Yaşlı adamı alırdım” Ama bir kişi farklı bir cevap vermiş ve o kişiyi işe almışlar…

İşte işe aldıran o cevap: Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip hayatını kurtarabilir. Böylece ben de hayatımın insanıyla otobüs durağında baş başa kalır onu tanıma fırsatını yakalarım.

Bu çok düşünülmeyecek bir cevap değil ama insanoğlu bencildir ve hiç kimse arabasını vermeyi düşünememiş.

Ya siz?

Not:Kiel`den fotografladigim kar manzaralari.

10 yorum:

  1. Zekice verilmiş bir cevap olmuş..:))
    Çok beğendim yazıyı..Börekte tam benlik olmuş alabilirim dimi;P...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Adsız02:57

    Gerçekten hafif olmuş sigara böreğin. Öteki türlü bütün yağı içine çekmesinden daha iyi bence. Ayrıca kızartma yemeyi seven, ama kızartmasını sevmeyen ben için oldukca iyi :D

    Soruya gelince, şimdi yazıyı okudum. Kendi kendime düşünüp cevap vermeden hemen devamını okuduğumda çok mantıklı buldum doktora anahtarı vermesini. E hal öyle olunca da şimdi onun tesiri altında kaldım, sağlıklı düşünemedim :D
    Ama çok mantıklıca cevap vermiş, helal olsun..

    YanıtlaSil
  3. ocak sonu gibi Almanya da olacağım bu manzarayı bizzat yaşayacağım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
    (Acaba doktor beyin ehliyeti varmıymış onuda belirtmek gerekir.)

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Börek de, öykü de çok hoştu...
    Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar, sabah kahvesi içmeye geldim baktım, tarifler güzel sohbet güzel ..Diğer komşulara da uğramak üzere ayrılırken sevgilerimi bıraktım esenkal canım..

    YanıtlaSil
  7. kalorisi az yagsiz citir citir olmus sigara börekler
    burdada hala kar yagyor ayni sizin orasi gibi
    hayirli cumalar canim

    YanıtlaSil
  8. işsizlerin sayısı neden çok anlaşıldı AYşecim yüzde doksan böyle cevap vermiş
    ellerine sağlık canım fırında çıtır çıtır nefis bir börek hemde sağlıklı fırında yağlıda olmaz çok iştah açıcı görünüyor sevgiler canım

    YanıtlaSil
  9. Akilli insanin hali her zaman farklidir...ama bu soru bana sorulsaydi eger cevabim;
    "gecenin o saatinde issiz bir yolda,ölecek kadar hasta olan kisinin kalkip otobüs duragina kadar yürümüs olmasi cok sacma,niye ambulans cagirmamislar.Helikopter bile gelirdi hastayi götürmeye.Ayrica bu kadar güzel bir bayanin gecenin o saatinde disarda bulunmasi pek tekin olmazdi"
    ne dersin Ayse Abla,sence beni ise alirlarmiydi?
    Güzel bir haftasonu diliyorum....

    YanıtlaSil
  10. Yildizcigim cok süpheci yaklastin olaya, dedektiflik isi olsa kesin alirlardi ama bunu bilemiyorum ...

    YanıtlaSil