Gerebic ve Master Tezi


Türk bayanlari icin yapilan bir toplantida, alman bir ünversite ögrencisi gelerek ordaki bayanlardan Master icin yazacagi tezine yardim istedi.
Alman ögrenci Arkeoloji´yi okudugunu ve 10 Türk´le röpertaj yapmak istedigin belirtti.
Konusu ise "Türkiyeden ilk Almanya ya gelirken ne getiridgimiz ve hala onu birakmadigimiz, bizim icin degerli olan bir esya?"
Bir arkadasala ben bizimlede röportaj yapabilecegini söyleyip telefon numaramizi verdik.
Cuma günü bana geldi ve röportaji yaptik.
Ben Almanya ya gelirken getirdigim 2 esyayi taktim ettim.
Biri Kiz Meslek Lisesinde iken isledigim Hesap isi odatakimi idi. Deseni cok zor ve islemesi cok zaman aldigindan ve digre arkadaslarimdan modeli zor oldugundan, arkadaslarim bu isledigim bu ise "Karinca Duasi" adini verdiler.::))
Ben bu isimi almanya ya gelirken muhakak bunu götürüp kullanacagim diye yanimda getirdim. Ama malesef veya iyike hic kullanmamisim. Keske ütüleseydim dedigimde,ögrenci "böyle daha iyi hic kullanmadiginiz ve sakladiginiz belli" dedi. Isledigim bu isi hakkinda bilgi, neden kullanmadigim hakkinda bilgiler aldi. SOnra ikinci olarak benim icin cok degerli olan Rahmetlik kiz kardesim Yaseminden aldigim gerebic kalibini gösterdim. Onunda benim icin cok degerli oldugunu ve bayramlarda bu agac oymasi kalipla "Gerbic" yaptigimi söyledim, ayni zamanda da aksam yaptigim gerebicleri ikram ettim.
Ayrica yaptigim Brokoli corbasinida aksam yemeginde beraberce yedik. 1 saatlik röportaj oldu 2 saatten daha fazla.
Ögrenci bana yüzlerce soru sordu ve cevapladim, bende cok merak ettigim icin kendisine bir soru sordum " neden konunuzu Türkler hakkinda sectiniz dedim. "Türkiye den gelen komsularim var ve cok iyiler, onlardan esinlendim" dedi.
Yardimci oldugum icin ögrecimiz defalarca tesekkür etti ve kendisini güzel agirladigimida belirterek ayrildi.
Not: Gerbic tarifi icin buraya tiklayiniz...

10 yorum:

  1. AYŞECİM bloglarından tanıdığım bir çok arkadaşımızda sizin gibi duyarlı bir çok güzel faaaliyetlerde bulunuyorlar bizlerde sizlerle gurur duyuyoruz elişiniz emek isteyen ayrıca çok güzel ellerinize sağlık canım kardeşinize tekrar ALLAHTAN rahmet diliyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ne güzel yardımcı olmuşsunuz... :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba arkadaşım,bloga biraz ara vermek istemiştim ama üst üste gelen hastalıklar ve olumsuzlujlar baya bir ara vermeme sebep oldu şükür hepsi geçti,artık buradayım :)
    çok teşekkür ederim arkadaşım ilgin için,görüşmek üzere sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık olsun, örtüye bayıldım. Tam el emeği, göz nuru... Ellerinize sağlık olsun, gözünüz gibi bakın derim. Kurabiye kalıbı ise hem çok estetik, hem de çok kullanışlı, bulup denemek isterim...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel işlenmiş örtü ellerinize sağlık. Anneciğiminde var böyle işlemeleri. Gözü gibi bakmalı insan, çok değerliler.

    YanıtlaSil
  6. Tatlım diğer blogumda kelime doğrulama yokmuş. Ben deneme amaçlı bir yorum gönderdim direkt yayınlandı.

    YanıtlaSil
  7. Canım o blogun misafri yazarıyım ben. ayarlarıyla ilgili bir değişiklik yapamıyorum. arkadaşa mail attım konuyla ilgili düzeltir diye umuyorum.

    YanıtlaSil
  8. ♥ Olá, amiga!♫
    ♫♥ Passei para uma visitinha.
    ♫♫ Boa semana!
    Beijinhos. ♥♫
    ♫♥ Brasil
    ♫♫♫♥

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    ne güzel bir tanıtım olmuş, hem Türk'lerin ne kadar becerikli olduğunu, hemde misafirperver olduğunu anlatmışsın.
    El emeği takımın nefis, ellerine sağlık. Kardeşinin hatırası için ne denebilir. Allah nur için de yatırsın inşallah.
    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. ablacim ögrencinin neden türk bayanlari sectigini merak etmistim ama yazinin sonunda anladim :))
    biz türkler nerede olursak olalalim kapimizi calan kimseyi geri cevirmeyiz kalibinda gözüm oldugunu biliyorsun :)) kardesinede rabbimden tekrar rahmet diliyorum mekani cennet olsun sevgiler öptüm

    YanıtlaSil