Kizilcik Surubu

Ilk defa Kizilcik surubu yaptim ve ilk defa ictim.
Arkadasim Fatma sagolsun bana Kizilcik toplayip getirimis, bende arkadaslarimin tariflerinden yararlanarak surup yaptim.Nefis oldu, Fatma arkadasima burdan cok tesekkür ediyorum.

400 gr Kizilcikleri 2 su bardagi su ile kaynatip yumusamasi saglanir. Yumusayan kizilciklari cekirdeklerinden ayirmak icin elekten gecirilir. Bir bardak su elekteki kizilciklara aktarilarak son kalan meyvanin özünün sua gecmesi saglanir.
Tenceriye alinan kizilcik suyuna 2 su bardagi seker ilave edilir ve kaynatilir, 1 yemek kasigi limonsuyu ilave edilir ve bir dakika daha kayanatilip ocaktan alinir. Sogutularak icilir. Istege göre ikram ediliriken icine az gazli maden suyuda ilave edilebilinir.
Afiyet Olsun!

10 yorum:

  1. Olsada içsem.. ellerine sağlık canım arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. seviyourm kızızlcık şurubunu hatta yazdan kalma buzlukta kızılcıgım var yapsam mı ne etsem...

    YanıtlaSil
  3. Bir bardak ev yapımı kızılcık şurubu gibisi yoktur nefisss olmuş...Ellerine sağlık canım...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık nefis bir içecek olmuş:))) şifa olsun

    YanıtlaSil
  5. sevgili arkadaşımmm ellerine sağlık.inanılmaz leziz ve şifa dolu görünüyor.bunu bir de yazın düşünüyorum da soğuk soğuk.ohh ne güzel olur kimbilir.ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. kızılcıklar öylesine net ki.. insanın tabaktan alıp yiyesi geliyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Buraya taşınalı,kızılcığa hasret kaldım:(
    Pek nefis olur şurubu bilirim.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor ellerine sağlık canım......

    YanıtlaSil
  9. Ayse ablacim kizilcik surubun harika görünüyor,simdi olsaydi hicte fena olmazdi.Ablacim biraktigin yorumlarin icin cok tesekür ederim canim.Gecmis bayramin kutlu olsun,öpüyorum seni.Her ne kadar gec kalmissamda:(Ödülün icinde cok tesekürler,cok sevindirdi beni.Demekki unutmayanlarda varmis beni:)Cok yogun geciyor günlerim,bilgis. birak oturmaya bile vaktim olmuyor.Sizleri cok özlüyorum,ne güzelmis meger blogdan bloga gezip yorumlasmak.Büyük okula basladi ona destek oluyorum,kücük kipir kipir. Handball di yüzmeydi hergün nerdeyse bir yere gidiyorum.Böyle oluncada blogumda haliyele ihmal oluyor.Ama hep aklimdasiniz.Sana kucak dolusu sevgilerimi birakiyorum,öpüldün Ayse ablacimm benim:)

    YanıtlaSil
  10. serpilobakizi.blogcu.com

    YanıtlaSil