NDR-Welle Nord Kochstudio- NDR-Radyosundaki Yemek Programimiz



Bu gün benim icin ve arkadasim Sigrid icin cok heyecenli bir gündü. Iki hafta evel yaptigimiz radyo röportajinin ardindan bu günde önemli bir randevumuz vardi.
Meshur Projemizin meyvalarini toplamaya devam ediyoruz ve cikan yemek kitabimiz, cok büyük bir alana yayilmasi Schleswig Holstein eyaletinde güzel bir yanki uyandirdi. Aslinda proje 2006 Nisaninda baslamisti ve iki yil sürmüstü.
Ama projeye katilan 12 alman ve 12 türk bayalarin cogu hala dostlugunu ve beraberligini bozmadan hala kendi aramizda 2 ayda birde olsa toplaniyor ve bulusuyoruz.
Iste bunu duyan NDR Welle Nord radyosu bizim proje ile ilgilenmeye basladi ve röportajin ardindan birde bu gün Sigridin evinde Börek yaparak yemek programina cikmamiz icin bizimle bulustu.
Ayrica Neumünster den de gelen baska gazeteci ayni anda bizlerle röportaj yapti ve cokca fotolar cektiler.
Bu kendim cektigim iki fotografi sizlerle paylasiyorum, ama gazetecilerin cektigi fotolari bana yolladiklarinda sizlerle onuda paylasacagim.
Bu arada unutmadan NDR- Welle Nord ve Deutsche Welle Radyosunda ayri ayri iki radyoda da Sali günü saat 11 de (3.8.2010) Programlar yayinlanacak. Dinlemek isteyen arkadaslara duyrulur.
Malesef ben dinliyemiyecegim ama Röpertaj yapan bayan Steffi bana bant kayidini yollacak ve sonra dinleme imkani bulacagim.
Neumünster´den gelen gazeteci bayan ise Blogger adresimi aldi ve ben Blogcu oldugumu duyunca benimle ayrica bu konu üzerine ayri bir röportaj yapmak istedigini söyledi.
Gelismeleri sizlere bildirecegim.
Evet daha evelde tarifini verdigim Patatesli Böregi ve ayrica Sigara Böreyini bu gün NDR- Welle Nord ve Deutsch Welle Radyosu icin yaptim.
Kendi sesimi duyunca hic begenmiyorum, nasilkonustum, ne dedim hic bilmiyorum, ama berbat bir almanca konustugum garanti :((
KISA BIR ARA VERIYORUM, GELINCE GÖRÜSMEK ÜZERE.
KOnu ile ilgili baglantilara burdan bakabilirsiniz....

9 yorum:

  1. Harika, seni tebrik ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun :)) yayınların devamını diliyorum,belki bigün bi bakmışsın tv ekranlarındasın :)

    YanıtlaSil
  3. ablacım merhaba

    ne kadar güzel tebrim ederim snei ve arkadaşalrını

    öpüyorum ablacım

    YanıtlaSil
  4. ne zaman dilersen Yardıma hazırım.sevgiler sagol

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel işler yapıyorsunuz.
    Radyoyu buradan (istanbul) dinlemeyemeyiz ama röportajınızı yayınlarsanız okumak isterim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık harika görünüyorpoğaçalar patateslide çok severim

    YanıtlaSil
  7. Aaa süper ya Hu! Maşallah ablacığım sana.Konu hakkında derin bilgim yok lakin anladığım kadarı ile harika gelişmeler yaşanıyor.
    Yemek kitabından biraz daha bahseder,bizi bilgilendirirsen sevinirim Öpüyorum gönülden,muhabbetle..

    YanıtlaSil
  8. canim kitabin hayirli olsun senin gibi caliskan aktiv birisi bunu coktan haketti
    tebirler basarilarin daim olsun

    YanıtlaSil
  9. Hakikatli arkadaşım güzel haberlerinizi duymak bizleri çok mutlu ediyor Öznurun dediği gibi bütün güzellikleri hakediyorsun başarılı çalışmalarının devamını diliyorum ÇOK ÖPÜYORUM SEVGİLER

    YanıtlaSil