Aylüb Tatlisi


Uzun süredir Aylüb Tatlimin tadina bakan arkadaslarimin tekrar tekrar hatirlatmasi ile nihayet bu defa fotograflayip bloguma bu özel tarifimi ekleme firsatini buldum.
Bir uzak dogulu bir arkadasin tarifinden esinlenip, icinde ve üzerinde degisikliler yaparak, kendi damak tadimiza uyarladigim ve yillardir yapageldigim hafif ve firina ihtiyac olmada yapilan harika bir taddir bu.
Bahar ve yaz aylarinda, ayrica kis aylarinda da hafif tatli ariyanlar icin, iste sizlere mükemmel bir secim. Tatliyi yapmak isteyenler icin buyurun tarife...

Aylüb Tatlisi

Malzemeleri:
4 su bardagi Süt
1/2 su bardagi Irmik
2 Yumurta
2 paket Vanilya

Üzerine:
Bir kavanoz Visne
2 yemek kasigi Nisasta
4 -5 yemek kasigi Seker

Istege göre:
3 Paket Kremsanti
2 paket Kremsanti sertlestirici
2 aket Vanilya
Not: Ben bu defa Kremsantiyi tatlinin üzerineeklemedim cünkü bahcede yapilacak bir mangal davetine yaptim, erimemesi acisindan.

Yapilisi:
Süt ve irmik tencereye alinir ve sürekli karistirilarak pisirilir.
Pisen karisim puding kivamina gelince icine 2 yumurta kirilir ve cabucak el cirpma mikseri ile cirpilir ve Vanilyalarda ilave edilerek, sadece bir kere kaynadigi görüldügünde ocaktan alinir.
Kullanacaginiz bir bor cam soguk su ile calkalanir ve islak olarak pisen irmikli puding icine aktarilir.
Daha sonra bir tencereye visneler ve seker alinir ve ocak acilir. Bir kasede 2 yemek kasigi nisata bir iki kasik soguk visne suyu ile ezilir ve kaynamaya baslamak üzere olen visnelere karistirilarak ilave edilir.
Devamli karistirilarak karisim puding kivamina gelince ocaktan alinir ve irmikli tatlinin üzerine yayilir.
Hafif iliyan tatli strec gecirilerek buzdolabinda 2-3 saat sogutulur.
Ikaram edilecegi zaman dilimlere kesilerek servis yapilir.
Not: Istege göre soguyunca üzerine kremsanti eklenir.

Afiyet Olsun!

13 yorum:

  1. Bayılıyorum böyle kırmızı tatlılara:D

    YanıtlaSil
  2. Adını ilk defa duydum, değişik ve güzele benziyor, bu tür değişik şeyleri ilk ustasının elinden yemek daha iyi olur ama artık kendimiz yapıcaz :)

    YanıtlaSil
  3. Gorunum harika.Ellerine saglik.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  4. Yenmeyecek gibi değil nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. gercekten hafif ve lezzetli görünüyor ellerine saglik ablacim
    sevgiler iyi haftasonlari...

    YanıtlaSil
  6. mmm şahane bir tatlı ellerine sağlık canım...kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  7. NEFIS GÖRÜNÜYOR
    ELLERINE SAGLIK ABLACIM
    IYI BIR HAFTASONO DILIYORUM

    YanıtlaSil
  8. mangal partisi ve şahane tatlı:)) şifa olsun

    YanıtlaSil
  9. ne güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  10. merhaba arkadaşım tatlın güzel görünüyor ama şekeri unuttunmu yoksa tariftemi yok anlıyamadım aydınlatırsın sevinirim

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar Gülcancigim,
    bu tatlinin özelligi cok tatli olmamasi. Irmikli kismi sadece vanilya sekeri ile tadlandiriliyor, icine ayrica seker eklenmiyor, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim arkadaşım ilk fırsatta deniyeceğim. Fikrimi sana belirtirim

    YanıtlaSil
  13. ismini dahi duymadığım bir tat.ama görüntüsü çok leziz.ellerinize sağlık arkadaşım.sevgiler
    http://mintininmutfagi.blogcu.com/

    YanıtlaSil