14 Mart 2010

Sarmisak Asi


Merhabalar arkadaslar, yine burda olmanin mutlulugu ile sizleri annemin yaptigi nefis bir yöresel yemegimiz olan Sarmisak asi ile selamliyorum.
Türkiyede baharin baslamasi ile cokca yapilan bu yemegi iki defa hem esimin hemde annemin ellerinden yedim, ikiside cok nefisdi. Esim annesine yapmisti, annemde bizlere. Annemin yemeginin fotografini cektigim icin onun tarifi olarak sizlere yaziyorum. Sarmisak ve siska sogani bulur bulmaz denegin nefis bu lezzeti kacirmayin derim.

Malzemeleri:
500 gr kusbasi Kuzu eti
1 kg taze Sarmisak
500 gr kiska kuru Sogan
750 gr süzme Yogurt
1 Yumurta
1 yemek kasigi Un
tuz, karabiber

Yapilisi:
Kusbasi et bir tencereye alinir ve kendi yaginda kavurulur (eger etin yagi yeterli gelmezse bir kasik tereyegi ilave edilir).
Bu arada sarmisaklar temizlenir ve yesil yapraklari haric beyaz yerleri kullanilarak 2-3 cm kesilir.(Yesil yapraklar ertesi güne mücver yapilir:))
Soganlarda soyulur ve temizlenir.
Kavrulmus ve yumusamis ete sarmisak ve sogan katilir ve kavrulmaya devam edilir.
Üzerine 1 litre kaynar su eklenir.
Sogan ve sarmisak yumusayana dek dagilmayacak sekilde kaynatilir.
Bir kasede yogurt, un ve yumurta cirpilip yemege karistirilarak ilave edilir.
Yemek kaynamaya baslayana kadar karistirmaya dikkatlice devam edilir. Tuz ve karabiber eklenir, bir iki tasim daha kaynatilir ve yemek ocaktan alinir.
(yemege yogurt eklendikten sonra kesinlikle tencerenin agzi kapanmaz bu yogurdun pütürlesmesine yani kesilmesine sebep olur, ocaktan inen yemek soguduktan sonra agzi kapanabilir)
Yaninda sehriyeli Bulgur Pilavi ile servis edilir.

Afiyet Olsun!

18 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım anneciğinin ellerine sağlık ...

casminella dedi ki...

Ellerine sağlık...

CAHİDE dedi ki...

hoşgeldin sefalar getirdin.Muhteşem bir lezzetle gelmişsin yine.Görüntü çok iştah açıcı benim bildiğim şiveydiz değilmiydi bu? Ben mi yanılıyorum?

Baharcicegi dedi ki...

hosgeldin memelkette bol hasret gidermissin ve bol nefis yöresel yemekler yemissindir kesin
cok degisik besleyici bir corba olmus afiyetler olsun yiyenlere

susamcorekotu dedi ki...

annenin eline sağlık çok değişik bir yemek şifa olsun sevgilerimle

hayatcemresi dedi ki...

Annenizin eline sağlık,hiç görmediğim bir yemek ,çok farklı elinize sağlık.

nanekokusu dedi ki...

merhaba canım,
urfada sarımsak aşı, gaziantepte şiveydiz derler bizde yani urfada salçayla pişer bu yemek bende yaptım sırasını bekliyor anneciğinin ellerine sağlık bu şekilde bende deniyecem selamlar sevgiler banada beklerim...

LEZİZCE dedi ki...

Anneciğinin ellerine sağlık gerçekten gaziantepte çok yapılan bir yemek ben bayılıyorum buna.Sevgiler....

LEZİZCE dedi ki...

Buarada canım Antebe gelirsen mutlaka beklerim.Sevgiyle hep mutlu kal.

Gönülünce dedi ki...

Soğan sarımsak sever biri olarak bayıldım bu lezzete...Nefiss olmuş anneciğinin ellerine sağlık...
Sevgiler...

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
annenin ellerine sağlık. Değişik bir çorba olmuş.
Sevgiyle kal.

Emel Kurt dedi ki...

selam cok ilginc bir yemek,hic yemedim, hic pisirmedim,hatta adinida hic duymadim.ama cok saglikli ve lezzetli olduguna eminim.annenizin ellerine saglik yiyenlere afiyet olsun.sevgiler.

meleginmarifetleri dedi ki...

Hiç yemedim ben bu yemekten denemem lazım ellerine sağlık:)
Arkadaşım bende ödülün var gelip alırmısın:))

MÜNSTER dedi ki...

Cok haklisin canim biraktigin yorumda... Misafirlerim de bizi davet ettiler ama "biz simdi size ancak recelli ve peynirli ekmekler hazirlayabiliriz" dediler saka olarak... Öyle ya madem buraya geldik, bari bir ise yarayalim da biraz kültürümüzün örneklerini sergileyelim dimi ya.... Ayrica corbana bayildim... Eminim cok lezzetlidir... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,

Özlem dedi ki...

Mmmmhh misler gibi...

sevimin sayfasi dedi ki...

annenin ellerine saglik canim

LEZİZCE dedi ki...

DAVETİYE

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://lezizce.blogspot.com/
56. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
18 MART 2010-1 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://lezizce.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 56.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

Cahide dedi ki...

Senin şu antep yemeklerine bayılıyorum.3 yılım Antep'te geçti.
Çok severim Antep yemeklerini.
Bu yemeği daha önce hiç yemedim bu yıl taze sarmısak çıkınca deneyeceğim inşaallah.
Ellerine sağlık canım...

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails