Kilice


Gecen Carsamba Atiye Hanima misafirliye gittigimizde nefis yemeklerinin yaninda annesinin yaptigi bu nefis Kilice´yi (Mardin Cögregi)´nide kahvemizin yanida yerken hemen fotografini cekip blogumda yayinlamak istedigimi söylemistim. Atiye hanimda sagolsun bana tarifi e.mail ile yolladi. Bu cögreyi annesinin 5 kg unla yaptigini ve uzun sürede dayandigini belirtti.
Ben tadini cok begendim. Icindeki baharatlarin nefis kokusu da cögreye harika bir cesni katmis, simdi hemen tarife geciyorum.
Mardin cöregi (Kilice)

Malzemeler:
250 g. Tereyagi
300 g. Seker
250 ml Süt
2 yumurta icine 1´i Üzerine
2 küp yas maya
2 paket Vanilya
Anason, tarcin, yeni bahar, Mahlep, muskatnuss (baharli hindistancevizi tozu) her birisinde yarim cay kasigi.
Aldigi kadar Un ( 1kg kadar)

Yapilisi:
Süt isitilir seker icinde eritilir. Yagda eritilir.
Un genis bir kaba alinir ortasi acilir önce sütlü seker, maya, yumurta ile baharatlar da eklenerek yogrulur. Sicak yag yavas yavas hamuru yedirilir. Bu arada mutfagin sicak olmasina dikkat edin. Hamur iyice örtülür ve dinlenmege birakilir. Hamur kivamina gelince yumurta büyüklügünde parcalara ayrilir 10 dakika daha dinlendirilir. Simit sekli verilir üstüne yumurta sürülür.
(Yumurtanin sarisi ile biraz süt karistirlip sürülürse cörekler daha güzel kizariyor) 200 dereceli firnda pisirilip afiyetle yeniyor.

Afiyet Olsun!

12 yorum:

  1. harika görünüyor arkadaşının annesinin ellerine sağlık. ben ilk bakışta acma zannettim. 5 kilo undan yapmak büyük marifet tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Canım yapanların ellerine sağılık tabi paylaşanında emeğine:))

    YanıtlaSil
  3. cok degisik baharati bol cörek olmus,Atiye hanimin eline saglik sayesinde kiliceyide ögrenmis olduk sizlerede afiyetler olsun canim

    YanıtlaSil
  4. Arkadasinin ellerine saglik Ayse ablacim.Afiyetler olsun.Gercekten lezzetli bir görüntüsü var.Ayrica ödülün icinde cook tesekür ederim canim.Uzun süredir hic ortalarda görünmememe ragmen benide unutmamisin ablacim:)Benim bildigin gibi blogum sorunluydu bende kendime baska bir blog hazirladim ,artik orda bulusabiliriz insal.
    Adresim: http://www.yarenletarifler.blogspot.com/
    Sana sevgilerimi birakiyorum canim,öpüldün;)

    YanıtlaSil
  5. ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler.Muskat ve mahlep vaz geçilmezlerim, eminim çok lezzetli olmuştur,sevgiler. mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
  6. Adsız13:44

    Gercekten nefis görünüyor,denemek gerek icinde ki malzemeler cok degisik geldi.Ilk firsatta ins,yapanin ellerine saglik sizlere de afiyetler olsun ablacigim.

    Selamlarimla,Serap.

    YanıtlaSil
  7. Güzel arakadaşım, bu günde beni yanlız bırakmayıp ziyaretime geldiğiniz için teşekkür ediyorum, güzel dilek ve temennileriniz beni çok mutlu etti, sağolun, iyi ki sizleri tanıdım.

    Bu arada bugün sizlere çok güzel bir konu hazırladım, bu paylaşımımı gelip görmenizi isterim, böyle değişik şeyleri paylaşmak beni ayrıca mutlu ediyor, güzel bir pazar günü diliyorum, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. Adsız08:26

    yapanlarin ellerine saglik
    sizlere de afyiet oslun
    nefis bir goruntu...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  9. Baharatlı oluşu değişiklik vermiş...Tadına bakmayı isterdim Atiye hanımın ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. ablacim senin ve arkadaslarinin sayesinde enfes yöresel lezzetler ögreniyoruz yapanin ellerine saglik sizlerede afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  11. annemin kızıyım blogunun adına bayıldım ben hıc annemın kızı degılımdır

    YanıtlaSil
  12. böyle bir çörek mardinde görmedim yada pide gibi sattıkları olabilir.Ama çok hoşuma gitti nefis duruyor.
    ***
    Bu arada bilgilendirmeniz için teşekkürler.Aslında annem o kuru sebzeler ilk ulaştığında bize bu acur dedi sonrada kelekte karra kıldılar bizim birkaç tanıdıklar:)Ama annemin ilk tespiti doğruymuş.Bu kuru sebzeler bize antepten geldi doğru tahmin yaklaştınız:)
    Uzak diyarlarda böyle şeylere hasretlik daha fazla luyor haklısınız.Birgün dolmamızı tadarsınız inşAllah.
    Selamlar.

    YanıtlaSil