26 Nisan 2009

Kizimin maharetli ellerinden, Kilis Tavasi....


Bu günde sizlerle kizimin yaptigi ve damadimin netle bana bu fotografi yolladigi nefis Kilis Tavasi ve Sebze pilavini paylasmak istiyorum.
Kizima telefon ettigimde yemek yaptigini söylüyordu, bende ne yaptigini sorunca Kilis Tavasi ve yanida da sebze pilavi yaptigini söyledi.
Bende alistim artik cek Fotograflarini bana yolla bakayim bir nasil olmus dedim. Iste bu nefis tabagi esi ile hazirlamislar ve fotografini cekip bana yolladilar.
Allahim cümlesinin cocuklarinin, icinde bizim cocuklarimizinda yuvasinda mutluluk ve sevgiyi eksik etmesin. Sofralarina bereket, yuvalarinda sevgi, saygi, muhabet ve mutluluklarini devamli etsin insallah. Tüm dualarimiz icin Amin diyorum.
Evet bu Kilis tavasini sizlere daha evelde verdigim icin sizi blogumun arsiv sayfasina yönlendiriyorum.
Kilis Tavasinin tarifini burdan alabilirsiniz.

25 Nisan 2009

Saray Tatlisi


Bu nefis Saray tatlisini sagolsun Gülsevil arkadasim kizimin dügün günü eve gelen misafirlerim icin bir tepsi su bögregi ve bu Saray tatlisindan yapip bana getirmisti. Tüm evde ki misafirlerim ve bizler cok begendik. Hemen tarifini arkadasimdan aldim ve gördügünüz gibi bende denedim, cok nefis oldu. Denegen arkadaslar hep tarif istediler.
Simdide sizler icin cok basit ve harika bir lezzeti sizlerle paylasmak istiyoru. Ayrica Gülsevil arkadasimada buradan tekrar cok tesekkür ediyorum.

Saray Tatlisi
Malzemeleri:
5 veya 6 Yumurta (yumurtanin büyüklügüne göre degisiyor)
1 su bardagi Seker
1,5 su bardagi Un
1 paker Vanilya
1 paket Kabartmatozu

Serbeti icin:
3 su bardagi Seker
3 su bardagi Su
1 tatli kasigi Limonsuyu

Arasi icin:
2 kutu sivi Kremsanti
1 Vanilya

Üzerine:
Hindistan Cevizi rendesi (ben badem kiriklari serptim)

Yapilisi:
Bir cirpma kabina yumurtalar kirilir (ben 5 Yumurta kullandim).
Yumurtanin icine seker eklenir ve elle cirpilir (Bu tatlinin özelligi hamuru elle cirpmaktir sakin mixer kullanmayiniz).
Un, kabartmatozu ve vanilyayida ekliyerek elle cirpmaya devam edin.
25-30 cm capinda bir firin tepsisi hem yaglanip hemde unlanir. Hamuru icine aktarilarak önceden isitilmis 170 derecedeki firinda 20 dakika pisirilir. Pisen kek iliyinca keki ortadan ikiye kesilir. Tabanina vanilya ile cirpilmis kremsanti sürülür. Diger kati üzerine eklenir. Diger taraftan 3 bardak seker, 3 bardak su ve limonsuyunuda ekliyerek serbeti kaynatilip sogutulur. Kek ve serbet ikiside soguyunca kekin üzerine serbeti kasik kasik dökülür. Üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpilir.

Not: Arkadasim bol hindistan cevizli yapmisti, ama benim evde cocuklar sevmiyor diye badem kiriklari serpistirdim, sizler istege göre hazirliyabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

22 Nisan 2009

Havali Börek


Bu sabah Istanbuldaki yegenim ALi ile konusurken börek yaptigini söyledi. Bende tarifini muhakak bana yazmasini ve fotografini cekip bana yollamasini rica ettim. Blogumda yayinliyacagim dedim. Benim marifetli yegenimin böregini herkes görmeli dedim. Sagolsun istegimi yerine getirmis ve bende Ali´nin taze taze yaptigi yazip ve Fotolarini bana yolladigi ve ismini de kendisinin buldugu bu tarifi sizlerle paylasiyorum. 19 yasinda olan yegenimin bu el becerisi beni cok mutlu etti. Allahim cümlesininde kendisininde gönlüne göre versin insallah. Hem iki üniversite okumak, cesitli kurslara katilip dil egitimi almak ve birde evde gönlü istedigi zaman ev halki ve kendisine börekler yapmak, masallah 41 kere diyorum. Allahim caninm yegenimi nazardan korusun gönlüne göre versin insallah diyorum.

Iste sizler icin 19 yasindaki bir delikanlidan Havali Börek tarifi, ben deniyecegim, tad Ali tarafindan nefis oldugu tastiklenmistir....
Malzemeler
1 Havuç
1 Sogan
2 Yesil Biber
5 Yufka
3/4 su bardagi siviyag
3/4 su bardagi süt
1 Mineralli Su
2 Yumurta
1 kase rende Peynir
1 demet Maydanoz

Üzerin için Susam ve ÇörekOtu

Yapilisi:
Sogan, Biber ve Rendelenmis havuç siviyagda biraz pisirilir.
Ardindan rendelenen peynir ve ince kiyilmis maydanozlar bir karistirma kabina alinir.
Daha sonra pisirilen sogan,biber ve havuç eklenerek harmanlanir.istege göre içine karabiber,pul biber,kimyon ilave edilir.
(kimyon peynirle çok güzel oluyor)
Siviyag, süt , mineralli su ve yumurta bir kapta iyice cirpilir.
Firin tepsisine kat kat yufkalar serilir aralarýnda bu cirpilan harçtan ilave edilir. Orta katta ana malzeme konulur.
En üste susam ve çörek otu serpilerek,dilmlenir ve 170 derece önceden isitilmis firinda pisirilemey birakilir.
20-25 dakika güzelce kizarana kadar pisirilir.
Afiyet olsun!

13 Nisan 2009

Patlican Kebabi, Acili Adana, Cig Köfte ve Künefe

Pazar günü havaninda güzel olmasi ve Paskalya tatili bir araya gelince almanyada es dost ziyaretleri yogunlasti. Canim Haticecigim bizi Kiel´e Mangala ve Künefeye davet etti.


Patlican kebabi icin özel bir tarif vermek gerkmez sanirim.
Sadece kiymanin icine tuz ve karabiber eklenerek yagli kiyma yogrulur ve bir dilim patlican ve kiyma sise saplanir ve güzelce mangalda pisirilir. Sonra tepsiye sisler cekilir. Pisen biberler, domateslerde pisirili üzerine eklenir ve tepsinin üzeri kapatilarak kisik atesde de ayrica 5-10 dakika bekletilir, yumusamasi saglanir ve yufka ekmeklerle servis ypilir.
Yufka icin 1 kg una, 1 maya, 1 yemek kasigi tuz, 1 cay kasigi seker, 1 kücük kahve fincani siviyag ve aldigi kadar unla yogrulur. Hamur mayalaninca yaklasik 20-25 yumak alinarak yufkalar acilip, sacda pisirilir.

Annem, esim, ben ve kizim ve esi ile can Arkadasim Hatice, Yahya ve cocuklari Zeliha ve Beyzalarla cok güzel hosca vakit gecirerek gec vakit eve döndük.

Cig Köftenin tarifini daha evel yayinladigim icin buradan ulasabilirsiniz.

Patlican Kebabini begler terasta hazirlarken evde de Hatice cagolsun yufkalar acti. Corba, Salata, cacik ve cig köfte ile beraber harika bir mönü olustu.


Künefe (Peynirli Kadayif)
500 gr Kadayif
500 gr Tuzsuz Peynir Mozzeralla
250 gr Tereyagi

Serbeti:
2 su bardagi Su
2,5 su bardagi Seker
1 yemek kasigi limonsuyu
Serbet malzemeleri ocaga linarak 5 dakika kaynatilir ve sogutmaya birakilir.

Yapilisi:
Kadayif erimis tereyagi ile bir tepside ellerle karistirilarak ve 2-3 cm boyunda parcalara koparilir.
Diger yandan peynir ince dilimlere kesilir ve tabaga alinir.
20 cm capindaki taflon tavaya kadayiflar serpistirilir, üzerine de peynir dizilir. Daha sonrada peynirin üzerine yine kadayif serpistirilerek elle bastirilarak birbirine yapismasi saglanir. Tava ocaga alinarak künefenin alti kizarmasi saglanir, üzerine düz bir tabak kapatilarak ters cevrilir ve tabaktna künefe kaydirilarak tavanin icine künefenin pismemis tarafi alinarak yine pismemis tarafinda kizartilmasi saglanir.
Pisen Künefe hemen ayri bir tabaga alinir ve sicak künefenin üzerine sogutulmus serbeti dökülerek hemen servis edilir.
Tam künefe düskünü bu bir porsiyonu yiyebilir, ama hemen yemegin üzerine bu parca 2 veya 3 e bölünerek de servis yapilir.
Verdigim bu tariften yaklasik 8-10 tava böylece künefe cikmaktadir.
Afiyet olsun.
Gec saatlerde de esi Yahyanin yaptigi nefi Künefe sicak sicak bizlere ikram edildi. Damadim da basinda durup bakarak ögrendi, artik gelecek Künefeler ondan olur sanirim::))

9 Nisan 2009

Kus Yuvasi - Osterkranz



Gecen yil yapip yayinladigim bu nefis Kus Yuvasi Cögregi´ni hatirlatmak icin tekrer yayinliyorum. Tarif icin lütfen Burayi tiklayiniz.
Yeni yaptigim pasta tarifimi ilerdeki günlerde eklegecegim.
Tüm Blogcu arkadaslara ve ziyaretcilere selamlar, hayirligünler....


ALMANYADAKI BLOGCULAR BULUSUYOR


Biz almanyadaki blogcu arkadaslar siz Türkiyedeki arkadaslarimiza özenerek bakip hayal kuruyoruk. Sonra düsündük bizde bir blog bulusmasi yapalim diye. Burda malesef aramizdaki mesafeler öyle kücümseyecek kadar az degil. Herkez almanyanin bir baska kösesinde. Ama olsun bu bulusmaya deger diyorsaniz, katilmak istediginizi yorum birakarak dile getirebilirsiniz. Nerden hangi sehirden oldugunuzu yazmaya unutmayin. Bu bulusmanin büyük bir ihtimalle Kölnde olmasi düsünülüyor. Cünkü almanyanin ortasinda bir yerde oldugu icin. Tarih ve gün daha sonra aciklanacaktir. Ilginiz icin simdiden tesekürler. Haydi almanyadaki blogcu arkadaslar bulusmaya hazirmisiniz?


Bloglar arasi verilen güzel ödüllere arkadasim Hediye sagolsun benide düsünerek ödüllendirmis, ilk ve tek bu ödülü Gayretlininblogu arkadasimizdan aldim, kendisine bu nazik düsüncesi icin cok tesekkür ediyorum....
ve bende asagida yazdigim adreslerdeki canim arkadaslarima bu ödülü devam taktim ediyorum....

http://soframdan.blogspot.com/
http://iremlemekanlar.blogspot.com/
http://www.rumeysaninruyasi.blogspot.com/
http://hayateylul.blogspot.com/
http://hobikurdu.blogspot.com/
http://www.ozlemdemirciler.blogspot.com/

2 Nisan 2009

Elmali Kurabiye



Kizimin dügün eveli, dünürümüz Naime Hanimin yaptigi nefis elmali kurabiyeleri sizlerle paylasmak istiyorum.
Kurabiye kitir kitir ve kirmizi elmanin kabugunun rengi ilede hamur boyaninca da harika bir renk, güzel bir görüntü ve leziz bir tad ortaya cikmisti.
Burdan bu güzel kurabiye tarifi icin Naime Hanima tekrar tesekkür ediyor ve siddetle denemenizi tavsiye ediyorum.

Elmali Kurabiye

Malzemeleri:
3 su bardagi Un
125 gr Margarin
1 fincan Yogurt
1 fincan Siviyag
1 Vanilya
4 yemek kasigi Pudrasekeri

Icine:
3 Elma (biri veya ücüde kirmizi kabuklu olacak)
2 yemek kasigi Pudrasekeri
1 cay kasigi Tarcin

Yapilisi:
Unun icinde margarin bicakla kiyilarak ufaltilir. Yogurt, siviyag, pudrasekeri ve vanilya ilave edilerek cabucak bir hamur yogrulur ve üzeri kapatilip buzdolabinda bekletilir.
Diger taraftan elmanin ikisi soyulur ve rendelenir. ücüncüsü (kirmizi kabuklu olan) de soyulmadan dilimlenip, 1 cm lik karelere kesilir. Tencereye elmalar alinir üzerine pudra sekeri eklenerek hafif pisirilir ocaktan alininca icerisine tarcin ilave edilir ve sogumasi saglanir.
Buzdolabindan alinan hamur iki esit parcaya ayrilir. Her parca merdane ile 0,5 cm incelikte acilir. Elmali harc ikiye bölünerek birinci bölümü bu hamurun üzerine yayilir.
Hamur rulo gibi sarilir ve basparmagi kalinliginda halka halka kesilir. Kesilen her rulonun bir tarafi alttan hamurlari parmaklarla bastirilarak üzerindeki rulo katlarinin gül gibi acilmasi saglanir. Acilan taraf üste gelecek sekilde tepsiye dizilir. Diger hamurda ayni bu sekilde hazirlanip 200 dercedeki firinda 20 dakika pisirilir. Firindan cikan elmali kurabiyeler iliyinca üzerlerine pudra sekeri serpilir.
Sercis tabagina alinan citir citir elmali kurabiyeler servise hazirdir.
Afiyet Olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails