Lebeniye


Lebeniye ile Bulgur Pilavi da kendi basina bir yemek olur, kisin kur sogan ve tursu ile yazin ise yesil sogan ve yesil biberile harika olur.
Ama biz ev halki Lebeniyeyi yanliz corba olarak da yemegi cok seviyoruz. Benim cocuklariminda bu corbayi eti az olunca bayilarak yiyorlar iste tarifi.
Malzemeleri:
1 cay bardagi Pirinc
5 su bardagi su
1 su bardagisi et suyu
1 su bardagi kemikli koyun eti ile haslanmis nohut
ve bir kase ufak et parcalari
500 gr Yogurt
1 yemek kasigi un
1 yumurta
1 yemek kasigi kuru Nane
Tuz

Yapilisi:
5 bardak su tencereye alinir pirincde yikanarak tencerdeki suya eklenerek pirincler yumusuyuncaya dek pisirilir.
Diger taraftan kemik ve nohut haslanir. Kemiklerin eti kücük parcalara dogranir, nohutlar ve 1 bardak et suyuda birlikte pisen corbaya eklenir. Corba bir tasim daha kaynatilir. Diger tarafta bir kaseye yogurt alinir icine bir kasik un 1 yumurta kirilir ve tuz eklenir. Güzelce cirpilir ve kaynamakta olan corba karistirilarak bu yogurt eklenir. Karistirma islemi corba tekrar kaynayana dek devam edilir eger corba kayniyorsa, üzerine nane eklenir ve ocaktan alinir.
Yogurtlu corbalarda yogurt ve corbanin malzemeleri bir birleri ile bütünlesene kadar karistirilmasi gerekir. Corba pistikten sonrada tencerenin agzi kapatilmamasi gerekir. Tencerenin kapagi ile kapanmasi corbanin yogurdunun kesilmesine sebep olabilir.
Afiyet Olsun!

8 yorum:

  1. Canım ben çok severim ellerine sağlık olsada yesem dedim:)))
    Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  2. Ayşe ablacığım ellerine sağlık
    hiç denemedim lebeniyeyi merak ediyorum doğrusu

    Geçmiş kandilin mübarek olsun

    Mutlu haftasonları
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  3. En çok sevdiğim çorbalar arasındadır lebeniye. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Ayşe ablacım ne kadar değişik bir çorba ilk defa senin sitende gördüm tadını açıkçası çok merak ettim ellerine sağlık iyiy pazarlar dilerim

    YanıtlaSil
  5. Ayşe'ciğim merhaba canım, nasılsın, az önce son misafirlerim de gittiler birazcık nette dolaşayım dedim. Küçük kızımın doğumun günüydü, hem kızımın arkadaşları hem bizlerin arkadaşları öğleden beri yoğun ve güzel bir gün geçirdik.
    Canım çorban çok güzel görünüyor. Ben bu çorbadan hiç içmedim ama hep yapmak istediğim halde hiç kısmet olmadı. İnşallah artık ramazanda senin tarifinle yaparız.Ellerine sağlık güzelim, sizlere afiyetler olsun, sevgilerimle öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. ÇORBALARAIN EN GÜZELİ BİRAZ ZAHMETLİ OLSADA TADINCA LEZZETİNE DOYUM OLMUYOR ELLERİNE SAĞLIK AYŞECİĞİM SEVGİLER CANIM

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. Nefiss ,ellerine saglik Ayse ablacim benim.Bizde yogurtlu nohut yahnisi deris.Harika bir lezzet.Afiyetler olsun canim.O kadar yogunum ki düzenli sekilde sizelri ziyaret edemiyorum,kusura bakma olurmu ablacim.Kufakligi biraz kucaga alistirmislar.Ne dogru dürüst islerimi bitrebiliyorum,nede kendime zaman ayirabiliyorum.Stresen kal geldi bana:)sana sevgilerimi birakiyorum canim:)

    YanıtlaSil