30 Mayıs 2008

Istanbul Gezisi 4. günün aksami

Istanbula gelinirde gece turu yapilmazmi, iste organizasyonun mükemmelligi ve tutugumuz bir otobüsle Istanbulun harika gece görüntüleri.
Ilk durak Cevahir Carsisi
Ulus parki ve muhtesem laleler arasindayiz.

Gecenin isiklari arasinda, bogaz köprüsünün büyüleyen isiltilari ile
Ulus parkinin gece yarisi son müsterileri biz olduk, gecenin gec saatlerinde kapatilmak üzere olan bu resturant, sagolsunlar bizler icin , cay ve kahve ikrami yapabiliriz diyerek, o günün son müsterilerini, güler yüzle kabul ettiler. Harika bir mekanda gecenin son caylari ve kahveleri yudumlandi, tatlilar yendi (kabak tatlisi, kadayif, sütlac ve kazandibi). Türkiye nin enfes elma cayina Almanlar hayran kaldi, yarin ilk is kapali carsiya cikmak ve elma cayi tedarigine girismek olacakti.....Not: Elma cayi okadar sevildiki, gecen alman arkadasda Istanbulda cektigimiz fotolara bakmak icin düzenlediyimiz toplantida, kapali carsidan aldigi elma cayini ikram etti ve keske bir kac kutu fazla elma cayi alsaydim az kaldi dedi. Türkiyeye giden bana elma cayi getirirmi diyede ekledi.

Istanbul Gezisi 4. gün

Herkese hayirli cumaalar ve güzel hafta sonlari.
Siradaki resimlerimiz, Yerebatan Sarnici

ardindan nefis Maras Dondurmasi ve Dondurmaci gencin showu Otantik hediyelik esya magazasinda alisveris keyfi....

28 Mayıs 2008

PDCSE 24 - Kaymakli Künefe

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24 `e arkadasimiz Tugba http://www.keyiflimutfagim.com/ beni davet etmis, bende onun bu zarif davetine Kaymakli Künefe ile katilmak istedim. Arkadasim Tugbaya basarilar, kolayliklar dilerim.

Kaymakli Künefe
Kilis`de iken ablam ve Mehmet abinin yaptigi harika Kaymakli Künefe.
Malzemeleri:
1kg taze Kadayif
250 gr Sade yag
600 gr Seker
500 gr Kaymak
Tarcin

Yapilisi:
Bu künefenin özelligi ocakta veya mangal üzerinde cok emek verilerek yapilmasidir.
Ates üzerine konulan firin tepsisinde yag eritilir. Kadayif da icine alinarak elden yaga karistirilarak ve kadayif kirilarak, kadayif iyice yagi cekene kadar karistirilir ve kirilir. Kirilan ve az az kizarmaya baslayan kadayifin ortasi acilir ve 400 gr seker alinir üzeri kadayifla kapatilir. Ocagin alti yavas ateste olamak üzere ve sekerler eriginceye kadar kizartilir. Diger tarafta, sekerin diger 200 gr mi 1 bardaktan 2 parmak eksik su ile kaynatılıp serbet yapilir. Tepsideki kadayif hafif pembeleşene kadar ve şeker eriyene kadar karistirilir. Daha sonra kadayif tepsiye yayilir, kaynatılan şeker ılık olarak kadayifin üzerinde gezdirilir.
Kaymaklar parca parsa kadayifin üzerine eklenir, tarçın serpilir, isteğe göre fıstıkta eklenir ve
sicak sicak servis yapilir.
Bu Kaymakli Künefe Kilis`in meshur tatlilarindandir.
Afiyet Olsun!!!

27 Mayıs 2008

Istanbul Gezisi 3. Gün

Sultan Ahmet Cami (Mavi Cami) ve Ayasofya
Cami bahcesindeki ay yildizli bahce dekoru harikaydi.



Sultan Ahmet Cami yi gezip ciktiktan sonra disarida cok güzel bir süprizle karsilastik.
Sultan Ahmet Cami ve Ayasofya arasindaki alanda Turizim haftasi ile ilgili hazirliklar baslamis, sahne düzeni ve mikrofon denemeleri yapiliyordu, bizde grubumuzla Ayasaofyaya girmeyi biraz erteleyip, bu güzel hazirlilara ve Mehter marsi ile baslayan harika turizim haftasi kutlamasina katildik.

Muzik söleni, okul ögrencilerinin harika folklör gösterileri ile arkadaslarla beraber, istanbulda böyle güzel bir senlige katilmanin sevinci ile saatlerce ayakta bu güzelliklere eslik edercesine seyir ettik. Harika mehter ekibini, ögretmenlerin söyledikleri harika sarkilari, minik yavrularimizin sunduklari halk danslarini, kulagimizin ve gözümüzün pasi acilircasina, gururlanarak izledik.


Daha sonra Ayasofyaya gecerek , orasini da gezdik.Bundan sonraki duragimiz, yerebatan sarayi...........

26 Mayıs 2008

Bulgur Etkinligi

Arkadasimiz http://www.deryadanlezzetler.com/hazirladigi Bulgur etkinligine arsivimdeki, Ic katmasi yemegimle katiliyorum, arkadasimiza kolayliklar diliyorum...


ic katmasi

Malzemeleri:
1 su bardagi ince Bulgur
2 Sogan
1 y.k. Domates Salcasi
1 y.k. Biber Salcasi
1 y.k. Kirmizi biber
Karabiber tuz
1/2 cay bardagi Zeytinyagi
4-5 y.k. Nar eksisi
üzerine Maydanoz
yanina muhakaka haslanmis Lahana yapraklari

Yapilisi:
ince bulgur bir bardak sicak su ile islatilir. Soganlar soyulur ince ince dogranir. Soganin biri bulgurun icine digeri yaga katmak icin bekletilir. Salcalar, baharatlar ve sogan da ilave edilir ve köfte gibi yogurulur. Bulgur güzelce yumasayinca, tavada yag isitilir icine sogan ilave edilip kizartilir ve köfteye eklenir. Tekrar yogrulur, istenirse bu köfteden birkac tane yemek icin ayrilir. Sonra tavaya 2 su bardagi su ilava edilip kaynatilir. Köftenin icinden el cekilir ve icine nar eksisi ve kaynamis su sicak olarak eklenir bir kasik yardimi ile cok güzel iyice karistirilir. Nar eksisi kontrol edilir, bol eskili olmasi gerekir, istege göre limon suyuda eklenir. Sütlac kivaminda olacaktir. Tabaklara alinir ve üzeri maydanozla süslenir yaninda ya bir gün evelden sarilmis lahana sarmasinin artan yapraklari veya yeniden haslanmis lahana yapraklari olmak sarti ile ikram edilir. Haslanmis lahan yapragi ele alinir, ictende yapraga bir parca alinarak sarilir, afiyetle bu bahar havasinda yenir.

Afiyet olsun!

20 Mayıs 2008

Istanbul Gezisinin 2. günü (Vapurla Bogaz Turu 2)

Anadolukavakligi ve Yoros Kalesi
Istanbul gezimizin ikinci gününde vapurla Bogaz turuna kaldigimiz yerden devam ediyoruz ve Anadolukavakligindayiz.
-Rumelikavakligindan sonra son durak olan Anadolukavakligi iskellelerine ugradik ve Anodolukavaginda 2 saat mola veriliyor. Iste sizlerle bu moladan güzel kareler.


Harika bir köy halki ve kücük kücük cokca balik lokantalari ile cevrilmis yemyesil bir yer. Hediyelik satis yerleri de sizlere cok cesitler sunuyor. Bu Anadolukavakligi denilen belde de birde cok harika bir tepe ve tepedede bir Yoros Kalesi diye tarihi bir harebe var.
Arkadaslarin bazilari Yoros Kalesine cikmaya gücü olmadiklarindan, asagida kaldilar.
Orda iki gruba ayrilarak, tepeye cikamayacak grubu o cevreyi gezmeye ve balik yemege birakip, benimle bir grupda tepeye Yoros Kalesine tirmandik. Havanin sicakligi harikaydi ama tepenin dik olmasi yinede bizi iyice terletti.
Yol kenarinda bir satici bayan el isleri ve bazi degisik kiyafetleri, örtüleri ve kendi tasarimi olan, takilari sergiliyordu, arkadaslar hem merak hemde dinlenme amaci ile bu bayandan alisverisler taki ve örtüler aldilar. Bayan ordaki alisverisimizden cok memnun kaldi (hatta dönüste bizlere tekrar tesekkür ederek, bu gün benden ilk alisverisi siz yaptiniz ayaginiz ugurlu geldi, iyi satis yaptim diyerek, tesekkürlerinide nazik olarak bildirdi) O yukari tepelerde cok hos bir iki Cay bahcesi, restorantlar vardi. Dinlenmek icin kurulmus Hamaklarla karsilasip, sira ile dinlenme molasi da vermegi ihmal etmedik. Bizler tekrar yola devam ederek tepeye Yoros Kalesine ulastik.
Iste Anadolukavakligindaki Yoros Kalesi
Harebe kale ve burdan kus bakisi görünen istanbul manzarasi harikaydi, bu muhtesem doga mazarasi karsisinda ve serin rüzgarin ugultusu ile büyülendik, asgiya inmeye hic de niyetimiz yoktu.
Orada oturup cevregi izleyip fotograflar cekerek bu harika yerin tadini cikardik. Daha sonra asgi inmege mecbur kaldik cünkü az bir zamanimiz kalmisti ve biz asagida daha balik yemegi planlamistik. Iste o tepeden istemesekde yavas yavas asagiya dogru yürümeye basladik.
Anadolukavakliginda güzel bir aile lokantasinda, mis gibi kizartilmis baliklarimizi yedik. Sonrada diger grubumuzla
bulusarak görüslerimizi tepedeki manzarayi ve kaleyi anlatip, cektiklerimiz fotolari gösterdik. Vapura tekrar binerek, yolda gördügümüz yerlerin büyüsünde kalmis, temiz havanin verdigi bir yorgunlukla, tekrar Eminönü iskelesine dogru yol almaya basladik.

16 Mayıs 2008

Istanbul Gezisi 2. gün (Vapurla Bogaz Turu 1)


Istanbul gezimizin ikinci günü, planimizda sirada olan vapurla Bogaz turumuz vardi.
Sabah kahvaltisindan sonra, yine otelin lobisinde toplanildi ve hep beraber Eminönü iskelesine dogru yola cikildi. Saat 10.30 civarlarinda kalkan bogaz turu vapuruna biletler alindi ve vapurda herkes gönlüne göre yer secerek yerlerini aldilar.
Vapurda baya cok turis ve yerli halk vardi, heryer bir anda doldu.
Bogazda bir almanya gemisi görünce hemen onuda karelerimin icine aldim.

Vapurun yol aldigi bogaz boyunca harika tarihi eserler ve mükemmel manzarlarla karsilastik.
Birkac iskelede yolcu alarak sahane bogaz manzarasi ile Besiktas-Kanlica (Kanlicanin Yogurdunun cok meshur oldugunu orda ögrendik ve bol bol yogurt yedik), (Arkadasim Gülsevilin istahla yogurt yemesinden, üzeri pudra sekerli yogurdun cok lezzetli oldugunu anlamissinizdir :)))
-Yeniköy-Sariyer-Rumelikavakligi ve son durak olan Anadolukavakligi iskellelerine ugraniyor ve Anodolukavaginda 2 saat mola veriliyor. Gelecege Anadolukavakligi ve mola!!!.....

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails