Mandalinali Pasta


Internasyonal Kültür Haftasi etkinligine devam ediyor ve simdide Alman arkadasimiz Anke´nin Mandalinali Pastasini sizlerle paylasiyorum.

Ayrica bu Pastayi Arkadasim annekizmutfaktayiz PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27 etkinligi icin yolluyorum, arkadasima kolayliklar diliyor, daveti icinde tesekkülerimi iletiyorum.

Malzemeleri:

6 yumurta
125 gr Seker
100 gr Un
100 gr Nisasta
1 Vanilyasekeri
1 y.k. sicak su
1 fiske Tuz

Ici ve üzeri icin:
2 kutu Mandalina
500 gr Kremsantiy

Yapilisi:
Yumurtalar sarilari ve beyazlari ayri ayri cirpma kabina alinir. Önce sumuta sarisi bir kasik sicak su ile cirpilir. Kremea haline gelince icine seker ve vanilya sekeri azar azar ilave edilerek, güzelce cirpilir. Diger kabdaki yumurta beyazlarida bir fiske su ile kar gibi oluncaya kadar cirpilir. Yumurta sarisi beyazina ilave edilir, un ve nisasta elenerek, yavas yavas eklenerek tahta kasikla karistirilir. Yuvarlak kek kalibina alinip 175° de 20 dakika pisirilir.
Soguyan kek ikiye kesilir. Arasina cirpilmis kremsantiy ve bir kutu süzülmüs mandalina dilimlenerek karistirilarak sürülür. Ikinci kek üzerine eklenir ve2. kutu mandalinalar kenarlara dizilir ve ortaya bolca pudrasekeri serpilir. Istege göre kremsanty ve hindistan cevizi de serpilebilinir.
Buzdolabinda en az 1-2 saat sogutularak servis yapilir.

Afiyet Olsun!

10 yorum:

  1. Hallo, schön Blog.
    Leider nicht mehr schreiben.
    Eine Umarmung aus Portugal

    YanıtlaSil
  2. Adsız20:34

    sure, why not!

    YanıtlaSil
  3. selam ayşeciğim bloguna eklediğin arkadaşının yaptığı pasta harika görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler... hoşça kalınız

    YanıtlaSil
  4. ayşe ablacım ellerine sağlık.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim, harika görünüyor, ellerinize sağlık. Umarım tekrar katılırsın. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Ayşe Usta,
    Ellerinize sağlık, mandalina pasta ile birleşince harika bir lezzet çıkmış...
    Cevher taze yelovleybıl çay yanınada kukiler yapmış. Bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. Canım Ayşe'ciğim merhaba, nasılsın, inşallah daha iyi olmuşsundur, o baş ağrısını hiç sorma beni de en çok o mahvetti, sağlık gibisi yok, kendine iyi bak canım.
    Canım ne kadar güzel bir pasta bu, harika görünüyor, arkadaşınızın ellerine sağlık, bu haftada ne güzel paylaşımlar olmuş, ayrıca bizlerle patylaştığın için çok teşekkürler canım.
    Görüşmek üzere öpüyorum, ailecek selamlar canım...

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ne güzel bir pastayı bizimle paylaşmışsın. Hazır mandalinalar zamanına da ulaşmuşken.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. mandalina mevsimide geliyor inşallah yaparız bol bol sevgiler

    YanıtlaSil
  10. merhabalar selamlarrr ablacımmm nasılsın sonunda ben geliyorum sizleri çok özledim ellerine sağlık pasta nefis olmuş
    sonounda taşındık yerleştik ve nettide bağlattık ablacım taşın ma telaşından ne ramazanı anladık ne bayramı valla neyse yerleştik sonunda bu nedenlede ayrı kaldık merak etmişsin yaramaz bişey yok allaha şükür tatlı ve yorucu bir telaştı işte neyse ablacım sevgilerimi bırakıyorum hoşçakal

    YanıtlaSil