Kahke

Ramazan Bayraminin vazgecilmezlerinden olan Kahke`nin Gaziantep ve Kilis de özel bir yeri vardir. Iste bende bayramdan bir gün evel misafirlerim icin halis Zeytinyagindan yaptigim Kahkeyi sizlerle paylasiyorum.

Ayrica bu Kilisin Kahke sini Arkadasim annekizmutfaktayiz PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27 etkinligi icin yolluyorum, arkadasima kolayliklar diliyor,
daveti icinde tesekkülerimi iletiyorum.


Malzemeleri:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğur veya süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 fiske tuz
aldığı kadar un
1/2 c.kasigi Mahlep
1 c. kasigi cörek otu

1 yemek kaşığı mayana (Anason) çekilmiş
1 fincan siyah susam (kabuklu susam)


Yapilisi:
Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılır. Un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklıkta bir hamur elde edilir,ceviz veya daha küçük parçalar halinde bölünerek simit şekli verilir.
175 derece fırında 15-20 dak. pişirilir.
Afiyet olsun
!

NOT: Cok acil PATATES`LI tatli, pasta tarifi ariyaorum, türk tarifi olmasi gerekiyor, duyan duymayana iletsin, böyle bir tarifi olan lütfen bana ulastirsin. Tatli türü bir tarif yoksa Türk yemeklerinden patatesli bir tarife ihtiyacim var. Cünkü projemin gelecekteki konusu, patates. Tüm alman ve yabancilar, ellerindeki Patates tariflerini getirecekler. Bende de bir kac tarif var ama acaba sizlerde daha degisik tarif varmi diye arastirma yapmak istedim, beni haberdar ederseniz sevinirim, tesekkürler...

31 yorum:

  1. sevgili ayşecim kahkelerin nefis gözüküyor ellerine sağlık pastalar çörekler ah ah kilolarımız yine yerinde olucak napalım can boğazdan gelir sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  2. Adsız21:31

    Kahkeyi bende pişirmiştim. Ümit ustanın tarifini yapmıştım. Tadı çok güzel ve çok farklıydı. Eski semtimizdeki Antepli komşularımıza göndermiştim, çok beğenmişlerdi.

    YanıtlaSil
  3. oy oy oyy..içine mahlep katıldımı o miss gibi lezzete kim dayanabilirki?
    yöresel tarifleri okumak ve denemek çok keyifli.ellerine sağlık olsun ,nice bayram sofralarında afiyetle yensin inşallah..

    YanıtlaSil
  4. Gaziantep'in mutfagi cok zengin yemekde olsun hamurisinde olsun nefis degisik tarifleri var,kahke'de nefis olmus eline saglik Aysecim

    YanıtlaSil
  5. Süper olmuştur kesin tadını çok merak ettim kahke yi ilk defa duydum eee sen yaparsında yenmez mi :)) ellerine saglık nefisss kahke yi paylaştıgın için teşekkürler sevgilerimlee :))

    YanıtlaSil
  6. Ayşecim ben de çok severim kahkeyi ama tarifine ilk kez ulaşıyorum, teşekkürler canım. Ama mayana nın ne olduğunu bilmiyorum. başka bir adı var mı acaba?

    YanıtlaSil
  7. Ayşe ablacığım ellerine sağlık nefis görünüyor.
    Patatesli tarif tatlımı olacak ???

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ablacim ellerine saglik harika görünüyor cok güzel bir yöresel lezzet olmali yalniz bir sorum var mayana ne abla baharat felan? sevgiler hayirli cumalar

    YanıtlaSil
  9. Canım Ayşe'ciğim ellerine sağlık güzelim, bu tarifi ablanda da görmüştüm, ne zamandır yapacağım ama bir türlü kısmet olmadı ama ilk fırsatta deneyeceğim.
    Canım bende bir patates tatlısı tarifi var,tv den almıştım daha denemedim ama güzel olacağına eminim, istersen sana msn den gönderebilirim.Daha başka börek, kek,kroket, salata tariflerim de var ama(bir kısmı sayfada yayınladıklarım) seninle görüşüp istediklerini yazabilirim canım.
    Öpüyorum güzelim, inşallah güzel bir proje olur kolaylıklar diliyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Kahkeyi hiç duymamıştım. Sayende ne güzel tatlarla karşılaşıyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. merhabalar. kahkeler harika olmuş ellerinize sağlık..

    afiyet şeker olsun tüm yiyenlere.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. birşey sormak istiyorum bu mayana dediğiniz bizim rezene dediğimiz bitki değilmi yanlış bilmiyorum.

    müsadenizle tarifi denemek istiyorum o yüzden merak ettim.

    YanıtlaSil
  13. Adsız10:54

    Slm ve ellerine saglik.Bu cesidin adini kardesim kiliste askerlik yaparkende duymustum.Hic tatma firsatim olmadi ama % 100 eminim superdir.Ben o kadar yogun gunler yasiyorum ki anlatamam.Biraz da rahatsizlandim:(((((( bu yuzden sitemi ihmal ettim.Ama kismetse yakinda hersey normale donecek.


    sevgilerimle

    Ozi

    YanıtlaSil
  14. ablacım ellerine sağlık
    Kahkeyi çok duydum gördüm ama hiç tadına bakmadım
    denemek lazım

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  15. hayatım ellerine sağlık çok güzel görünüyor....bu arada hasretinize dayanamadım döndüm:)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba canım, tarifin yayında. Bana öğrencilik yıllarımı hatırlattı. Yurtta kalırken Antep'li bir arkadaşımızın annesi bize kahke ve değişik yöresel lezzetlerden gönderirdi. Tarifi uygulamaya çalışacağım. Bu arada mayana nasıl birşey? Ellerine emeğine sağlık, çok teşekkür ediyorum. Umarım tekrar bu güzel tariflerinle katılırsın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Adsız12:56

    Ellerine sağlık. Bende kahkeyi çok seviyorum. Harika bir tadı var. Uzun süre galiba tazeliğini koruyor diye biliyorum ama emin değilim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. canım kahkeyi çok duydum merak ediyorum lezzetli bir kurabiye olmalı çok güzel bir sunum olmuş hayırlı cumalar sevgiler canım

    YanıtlaSil
  19. Ayşecim, öyle güzel görünüyorki Kahkeler bayıldım valla..YANINA SICACIK BİR ÇAY OHH DEĞMEYİN KEYFİME,
    eLLERİNE SAĞLIK CANIMCIM, PATATESLİ TATLI ARAŞTIRIYIM AMA HİÇ DUYMADIM ŞİMDİYE DEK..
    çOK ÖPÜYORUM..

    (Amaninnn büyük harflarle yazmışım niyeeeki elim çarptı ccapslocka zaar:)

    YanıtlaSil
  20. ayşeciğim kahkelerin harika kelimesiyle ifade edilemeyecek kadar güzeller ellerine sağlık yiyenlere de afiyet olsun sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  21. ayşecim kahke nefis görünüyor ellerine sağlık..
    da ben patates tarifini merak ettim.yemek salata ne olurki.
    patatesin oturtması,izmir köftesi,dolması,salatası,normal yemeği,boranisi,yoğurtlaması,fırında etli yada tavuklusu, başkaa başkaa...
    geçen bir arkadaşta haşlamış içli köfte gibi oyup içine ney koymuştu unuttum ama bulgurlu yeşillik olabilir.kapamış sarımsaklı sos dökmüş üstüne.bende uydurdum bir ara cboxa linkini bırakayım sana.aklıma gelirse sana yazarım canım..öptüm sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşlar bir yemek tarifi sitesinde rastladım ve yaptım,inanılmaz hafif ve lezzetli bir tatlı.İnsan önce patatesli tatlı mı olur diyor ama tattıktan sonra ben inanılmaz lezzet aldım sizle de paylaşmak istedim.




    Patates Tatlısı

    Malzemeler


    125 gr. margarin—2 adet hyaşlanmış patates—1 adet yumurta—1paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya—2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz—1 tatlı kaşığı tarçın—alabildiği kadar un.

    Şerbeti

    1 su bardağı su—1,5 su bardağı toz şeker—1 çorba kaşığı limon suyu.
    Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım limon suyunu indirmemize yakın ilave ederek bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.



    Yapılışı


    Margarinimizi eritelim ve soğutalım,haşlanmış patateslerimizi ezelim,yumurta ve kabartma tozu vanilya ile karıştıralım. Bu karışımın üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyalım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açalım. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun.büzdürerek kapatın ve elinizle yuvarlayın yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin isteğe göre süsüleyip servis edin. Afiyet Olsun...

    YanıtlaSil
  23. Gerekli Malzemeler :
    2 patates
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı irmik
    1 paket kabartma tozu
    1 çorba kaşığı pudra şekeri
    1 çay bardağı ince çekilmiş yer fıstığı
    1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
    1 yumurta

    Şerbet için:
    1.5 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    2 çorba kaşığı limon suyu


    Hazırlanışı :
    1 Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı fındığı süsleme için ayırın. Kalan fındık, fıstık, un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurtayı patates püresine ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
    2 Tepsiyi fırından alıp pişen hamurları sıcak şerbete atın. Şerbeti çekinceye kadar bekletip servis tabağına alın. Ayırdığınız fındığı üzerlerine serpin ve ılık olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  24. kahke ilk defa duydum ama çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar...
    Bu hafta işlerimin yoğunluğundan pek fazla zaman ayırıp gönül dostlarımıza uğrayamadım. Uğradıkça gördüğüm güzelliklerin bir kısmı beni anılarda gezintilere yol aldırdı.
    Kahke... Çocukluğumuzun vazgeçilmezlerindendi... Bizde birkaç türü yapılırdı. yumuşak sandviç gibi olanı, peksimet gibi sert olanı, rezeneli ya da mahlepli olanı...
    Mandalinalı pastanız da çok güzel olmuş...
    Ya chapati.. Sanki bizim oraların halep işi tırnaksız ekmeğine benzettim. Sıcaklığında arasına ne bulursak doldururduk !...
    Mercimek ezmesinde de bizde bol kimyon, biber salçası ile nar ekşili yapılırdı...
    Patlıcan kebabında ise tepsilerce yapılır o kalabalığa ancak yeterdi...
    Çok güzel tarifler eklemişsiniz, emek ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  26. Almanlarin oldugu bir ortamda en iyi patatesli tarif bence patatesli
    börek olcaktir.Cünkü bu tarifi yapmayi bilmiyorlar.Yaptiklari tek sey patates salatasi,püresi,haslamasi falan filan. Ya ic malzemesi patates olan bir börek ya da kücük kücük dogranmis patatesleri kek gibi pisirmen.Ayrintilari sonradan haber ver,almanlar ne getirecek merak ediyorum.
    kahkeyi hic yemedim,belki birgün sen de yerim,ellerine saglik.
    Iyi pazarler diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Cok hos ve eminim ki farkli bir lezzet ellerine saglik...sevgiler

    YanıtlaSil
  28. ilk kez duyuyorum ama nefis görünüyor eminim çok lezizdr ellerine sağlık canım öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. Adsız18:36

    canım benım
    kahkeyı cok severım ellerıne saglık mıs gıbı sevgıler..

    YanıtlaSil
  30. lezzetini tahmin edebiliyorum.harika olmuş ellerine sağlık ablacım..öptüm.sevgiler

    YanıtlaSil
  31. canım allah senden razı olsun demek mayananın diğer adı anasonmuş..Arşatırdım bulamadım bende rezene sandım..Sendeki tarifte sunumda çok şık valla..Mayana teklifin içinde ne kadar teşekkür etsem az canım.Ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil