Kilis in Meshur Cennet Çamuru (Kaymakli Künefe'si)

Türkiyede iftar sonrasi kaynimlara gittigimizde, üst katlarinda oturan iki oglu, onlarin esleri ve cocuklari bir arada beraberce oturup güzel sohpetlerle ve Atilla`nin yaptigi bu harika Cennet Çamuru da denilen Kaymakli Künefe ile tatlilandik. Abiside arada ona yardim ederek, Atilla el becerisini bize sergiledi ve harika bir Kaymakli künefe yapmis oldu. Banada baslarinda durmak ve bir kac resim cekmek düstü. Hemen sizlere tarifini yaziyorum.
Bu tarifi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 yapan arkadasimgelibolu17-midedenkalbe yolluyorum. Kolayliklar dilerim arkadasim!

Kaymakli Künefe Malzemeleri:
800 gr Kadayif
300 gr Tereyagi
3,5 su bardagi Seker
500 gr Kaymak (Baharda satilir, buzlukda da saklandigindan yaz mevsiminde cikarilip kullaniliyor)
300 gr Antep Fistigi
Tarcin




Yapilisi:
Tereyagi firintepsisinde ocagin üzerinde eritilir. Kadayif icine alinrak el yardimi ile hem tereyagina bulanir hemde 1-2 cm boyunda parcalara ayrilir. Sonra el icinde cekilip kasikla ocak hafif kisik olmak sarti ile karistirilir ve kadayiflarin kizarmasi saglanir. 10-15 dakika kadar kizartilir. Bu arada kücük bir tencerede 1,5 bardak seker ve 1 su bardagi su ile kaynatilir. Kadayifin ortasi acilir icine 2 su bardagi seker ilave edilir ve kapatilir, kadayif sekerin üzerine tepe gibi kasikla kapatilir. Bu seker bu arada ocagin sicakliginda kadayifin icinde eriyecektir. Yine karistirilarak seker kadayifin her tarafina gecmesi saglanilir. Daha sonra kaynatilmis 1,5 bardaklik seker bu kadayifin üzerine aktarilir ve karistirilir. Yine Ocaküzerinde kadayif tepsiye yayilir ve hafif olarak altinin kizarmasi saglanir. Kaymaklar bu arad da parca parca üzerine dizilerek kadayif kaymakla kaplanir. Üzerine bol fistik eklenir ve tarcin serpilir, sonrada 225° isitilmis firinda 10 dakika tutularak kaymaklar hafif kendini birakmasi saglanir. Sicak olarak hemen sofraya alinarak servis yapilir.

Kadayiflarin ocak üzerinde kizartilmasi
Kadayiflarin sekerinin ilave edilmesi
Künefe durumuna gelirken kaymaklarin dizilmesi


ve bitmis sekli ve herkesin cattalari ellerinde servis anini bekledikleri dakikalar.

30 yorum:

  1. Ayse abla nefis birsey olmus valla canim cekti dogrusu.Yapanin eline saglik sizede afiyet olsun:)
    Alttaki yemekte nefis olmus yani birde üzerine künefe hemde gaymakli himm:)

    Selamlariml,serap.

    YanıtlaSil
  2. tam bir kalori deposu..ama muhteşem bir lezzet muhteşem bir görünütü..ellerinize sağlık....ablacım

    YanıtlaSil
  3. nefıs gorunuyor. iyi hafta sonları sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  4. Nasıl bir lezzet öyle. İnsanın canı çekiyor. Denemek isterim ama istanbuldaki kaymaklarla aynı lezzeti sanırım yakalayamam. Ellerinize sağlık. Sevgilerile TAZENANE

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    Atilla beyin ellerine sağlık. Sizlere de afiyet olsun. Her eve lazım böyle enişteler.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Adsız13:35

    Harika bir tarif, canım çekti.

    YanıtlaSil
  7. Selam arkadaşım ramazan dolayısı ile sık uğrayamıyorum malum mukabele , torun ana okuluna başladı onu hazırla okula bırak yemek telaşı ilk defa bu şekilde bir künefe gördüm yemede yanında yat derler ya bayıldım yapanın ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun kucak dolusu sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. ablacım canım beyefen dinin ellerine sağlık çok nefis gözüküyor bizleri bu güzel künefeden mahrum etmediğin için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Adsız20:28

    Hayırlı akşamlar seni sobeledim. Sorular çok kolay.

    YanıtlaSil
  10. Bu haksizlik ama Ayse abla....Bu lezzeti yemek icin simdi sizin akrabalarin yanina mi gitmemiz gerekiyor!!!Tatli krizine girdim...
    Kendine iyi bak,sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Offff bu ne güzel bir manzara yarabbim vallahi şöyle bi güneydoğulu eş bulamadığma yanıyorum bazen:)
    sizlere afiyet olsun ne diyelim bize bakmak kalıyor:)
    Sevgiler öptüm bay.

    YanıtlaSil
  12. selam arkadışm,künefe en çok sevdiğim tatlıdır.Atilla beyin ellerine sağlık diyorum.çok güzel gözüküyor gece gece canım çekti:)

    YanıtlaSil
  13. canım beni yalnız bırakmayıp birbirinden güzel tariflerini paylaştığın için çok teşekkürler.emeklerine sağlık.tanıştığıma çok memnun oldum.her zaman görüşmek dileğiyle sevgiler selamlar.

    YanıtlaSil
  14. Ablacığım buradayım birşeyim yokta işte ramazan rehaveti.Yavaş yavaş aranıza dönmeye uğraşıyorum.Künefeye bayıldım.Sırf kalori ama ne yaparsın kalorisiz olan şeylerde lezzet yok:))

    YanıtlaSil
  15. ablacim yapanin ellerine saglik
    bende gecen gün oktay ustada görüp denedim ama kaymakli degil ileriki günlerde yayinlarim insallah sevgiler ablacim iyi pazarlar öptüm

    YanıtlaSil
  16. Adsız18:18

    Oncelikle Merhabalarrrrrr


    VALLA BEN COK YOGUNUM EYLUL 16 DA ESIM VE KAYINVALIDEM GELDI.KAYINVALIDEM 25 GUNLUGUNE AMERIKAYA GELDI KADINCAGIZ HAYATINDA ILK KEZ UCAGA BINDI.BURAYA KADAR GELDI YAAA HELAL OLSUN.ONDAN ONCE EV TEMIZLE ALISVERIS ILE GECTI PAZARTESI KISMETSE SABAH OKUL OGLEDEN SONRA ISE DEVAM EDICEM.VALLA YAKINDA YENI BILGILER ILE BURADA OLUCAM HAZIR KAYINVALIDE BURADAYKEN BI KARADENIZ YEMEGI YAPMADAN VE RESIMLEMEDEN YOLLARMIYIM.

    OPUYORUM


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  17. Harika görünüyor,lezzetli oldugu kesin,emegi gecenlerin ellerine saglik.Tüm tadanlara da afiyetler olsun.Verdigin güzel haber icin cok sevindim canim benim:)döööncem sana;)sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  18. NEFİS GÖRÜNÜYOR ABLACIM.YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  19. Ayşe'cim çokkk güzelll..Helde kaymağı bol bol offf yaa..Burda nerde öyle kaymağın bolluğu..Markette minicik paketler kime yetecek.
    Off gözüm doydu sayende Atilla beyin eline sağlık..Tabi yardım edeninde foto çekeninde..
    Allah c.c. ağız tadınızı bozmasın canım afiyet şeker olsun..
    amin.

    YanıtlaSil
  20. Canım künefe hariıka görünüyor, sende daha önce de görmüştüm, aklım kalmıştı, ama mutlaka deneyeceğim bunu. Ben ramazanda hep peynirlisini yaptım, peynirleri dondurucuya atıyorum yapacağım zaman rahat oluyor, çünkü her zaman peynir bulunmuyor.Yapanların ellerine sağlık, nefis olduğuna eminim öyle güzel gözüyor ki...Sizlere de afiyetler olsun, öptüm güzelim, sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  21. aaa nefıs olmus yaaa bayıldım olsada sımdı bı yesem vallahı:)))hayırlı ramazanlar canım öpüldün...

    YanıtlaSil
  22. atilla beyin ellerine sağlık ne güzel bir görüntü sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Ayşecim bu harika bir tatlı olmuş.kaymaklı tatlara bayılırım zaten.yapanların eline sağlık sizlere de afiyet olsun canım.
    öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Ayşe hanım çok teşekkürler paylaşımınız için inanın en sevdigim bir tatlıyı yayınlamışsınız ama ilk defa kaymaklısını duydum normalde peynirle yapılıyor biliyordum ellerinize saglık süper gözüken bir tatlı olmuş

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar... Bu güzel sayfayı zevkle ziyaret ediyorum. Paylaşmaktan zevk duyacağım tariflerim ( diğer yazılarımdan fırsat bulabilirsem) olacaktır.
    İçten sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. mmmmmmm harika olsada yesem:) yapanın ellerine sağlık..öpüyorum canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. offf diyorum ellerine sağlıklar

    YanıtlaSil
  28. Vallahi böyle beyler görünce gözlerim yaşarıyor.bizimki hazır sofraya bile zoraki gelir.gerçi hakkını yemiyim temizlik konusunda maharetlidir ama ne olurdu az birazda yemek yapabilse:((( neyseee!.. Atilla beyin ellerine sağlık.iyi akşamlar Ayşe'cim.

    YanıtlaSil
  29. atilla abimn eline saglık ama benm eniştem olmasına ragmen biz henüz böyle bir tatlı yemedik en son yedgm tatlısı nişan tatlısıydı sene10

    YanıtlaSil
  30. Adsız17:33

    künefenin tadı mükkemmeldi.. :D

    YanıtlaSil