Kemal Pasa Tatlisi

Malzemeleri:

2 Yumurta
125 gr Tereyagi

250 gr Labne Peynir
1, 1/2 su bardagi Un
1 pak Kabartmatozu

Serbeti icin:
2 su bardagi seker
2 su bardagi soguk su
1 y.k. Limonsuyu

Üzerine Fistik

Yapilisi;

Yumurta ve tereyagi mixser ile iyice cirpilir. Labne peyniride ilave edilerek devam karistirilir. Sonra un, kabartma tozu da ilave edilir ve güzel bir hamur yapilir. Hamuru cok sert olmuyacak elinize yapisabilir kivamda olsun ve ara sira el una batirilarak ceviz büyüklügünde toplar yapilir ve yaglanmis tepsiye dizilir. 180 derece kizgin firinda 25-30 dakika pisirilir. Firndan cikarttikdan sonra onceden kaynatilip hazirlanmis iki bardak seker ve iki bardak soguk su ile limon suyu serbeti ilitilir ve firindan cikan toplar surubun icine alinir. Yarim saat kadar surubun icersinde bekletilir ve servis tabagina alinir ve üzerine dövülmüs fistik serpilerek servis yapilir.

Afiyet olsun!



16 yorum:

  1. Günaydın canım, harika bir tatlı olmuş, çok severim bu tatlıyı ama hep hazır alır yapardım, bu şekilde kendinin evde yapması daha da güzel olmuştur, inşallah ramazanda bu tarifini yaparım canım, ellerine sağlık...
    Yine işlerimin arasında bir bakayım dedim, canım dönüşte görüşmek üzere ailecek sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Hazırlarını pek sevmiyorum sanki yumurta kukuyormuş gibi geliryor bana ama evde yapılmışını merak ettim doğrusu görüntü muhteşem.
    Ellerine sağlık Ayşecim sevgilerimi yolluyorum örtüm hoşçakal.

    YanıtlaSil
  3. PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
    YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://selmahlc.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

    etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

    anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
    sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
    eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
    yapmanız gereken şey;
    hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
    örnek:
    isim:perde pilavı
    yöre adı:siirt
    buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
    iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
    unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

    YanıtlaSil
  4. Canim,ellerine saglik.Kemal Pasa tatlisini cok severim ama,hic ev de yapmadim.Genelde hazir paketlerde alip serbetini ben döküyorum.Mutlaka denemem gerek.
    Güzel günler diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba canım tatlı arika görünüyor..yaa iki üç gelmedim batım ne mamalar var..offf yaa şaştım gözlerim dört dönmeye başladı burda..
    kime ne yazdım bilemedim valla.
    sen bana üçer taneden beş porsiyoncuk verirsen pekte makbule geçecek...
    hihihihi:))) acaba yüzsüzlükmü ettimkiii:))
    haaa unutmadan buldunmu çantayııı..

    YanıtlaSil
  6. Selammm Ayse ablacim ben geldiiim. Nihayet tasindik her ne kadar tam yerlesmesekte.Bu gün telefon ve internet baglandi,hemen sizleri ziyaret etmek istedim.Insal. telefonlada konuscaz.Kemal pasa tatlisi harika görünüyor,ellerine saglik ablacim,afiyetler olsun.Sizleri cook özlemisim,sevgilerimi birakiyorum,öpüldüüün;)

    YanıtlaSil
  7. Adsız22:01

    Cok güzel olmus ,ellerinize saglik .Cok severim kemal pasayi . Lor Peyniri (Quark mi oluyor ? ) .

    YanıtlaSil
  8. Aaaa!!!bende yaptim ve daha yayinlamadim bekliyor:)Cok cok severim kemalpasayi.Bizim oarda cok yaygindir,herkes bilir.Eline saglik ablacigim.
    selamlarimla,serap.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar isimsiz arkadasim, evet Labne peyniri Quark oluyor, demeni tavsiye ederim, selamlar...

    YanıtlaSil
  10. Adsız05:13

    Acaba Labne peynirini burda bulabilirmiyim.?Bilmiyom ama baska peynir olmaz mi:)))))) OFff ya cok ac goz oldum ne gorsem istiyom beeeeee:)))))ama ne yapayim muthis tatlilar:))))))saka bi yana cok leziz gorunuyoooooo ellerine saglik...

    Ozi

    YanıtlaSil
  11. Abalacığım ellerine sağlık, hayırlı cumalar. Ayrıca ben bu talının hep hazırlarını yemiştim. Ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  12. Ayşe'cim merhaba canım..uğradım yazmadan çıkmak istemedim.cuman mübarek olsun duayla kal..

    YanıtlaSil
  13. MERHABA AYŞECİM. ZİYARETİN VE YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. KEMAL PAŞA TATLISINI EŞİM ÇOK SEVER. TARİFİNİ BİLMEDİĞİM İÇİN HEP HAZIR ALIRDIM. O DA HER ZAMAN İYİ BİR SONUÇ VERMEZDİ. TARİFİNİ BURADA GÖRDÜĞÜM ÇOK İYİ OLDU. ARTIK SONUÇTAN EMİN OLARAK EVDE KENDİM YAPABİLİRİM. :)) ELLERİNE SAĞLIK CANIM. GÜZEL PAYLAŞIMLARDA TEKRAR BULUŞMAK DİLEĞİYLE, SELAM VE SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  14. oy oy oy super olmus bunlar ellerıne saglık sekerım gene dokturmussun
    _____________
    yasasnnnn bu gun cuma
    mutlu bır hafta sonu dılıyorummmm

    YanıtlaSil
  15. bayılırım bu tatlıya yaa şöyle aç aç yenecek şerbeti çatalla sıkılacak off yani :)) ellerine sağlık harika gözüküyor

    YanıtlaSil
  16. Adsız12:53

    merhaba ben hazırını yapıyorum tam ölçü tapsamda şerbeti artıyor,bunu başka birşeyde değerlendirebilirmiyiz?

    YanıtlaSil