Hamburg-Dom Jahrmark ve Kumpir


Cuma günü gittiyimiz Hamburgdaki Dom Jahrmark cok büyük ve güzeldi.
Kizim ve nisanlisi, kiz kardesi, oglum ve bende beraber gitik. Trenle Hamburga gidip metro ile gidecegimiz yere ulastik, gezdikten sonrada ayri bir semte olan St. Paol daki Türklerin calistirdigi kücük ama müsterisi cook olan ve iceri disari tiklim tiklim dolu olan bir yerde harika kumpirlerimizi yedik.
Ben ilk defa yedim ve cok begendim, kizim ise nisanlisi ile oranin abonesi olduklarini söylediler.
Icini degisik olarak koydurabiliyorsunuz. Kocaman patatesler kabuklari ile özel bir firina atilip pisiriliyor. Pisen patates cikarilip, ortadan ikiye kesiliyor ama ayrilmamak sarti ile. Icine önce rende kasar peyniri, sonra havuc rendesi ve yogurtlu sosu, marol, domates, zeytin ve rende beyaz peynirde eklenerek servise hazir oluyor. Sicak sicak kasikla yeniyor, yaninda buz gibi ayran nefis oluyor. Istege göre, tavuklu, balikli ve degisik ic malzemeleride sunuma hazir, sec begen al ve sonrada afiyetle ye......

6 yorum:

  1. Gecenin güzel yüzü yüregine dokunsun, seytan senden uzakta, melekler basucunda olsun, günes öyle bir geceye dogsun ki dualarin kabul kandilin mubarek olsun.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım, güzel bir gün geçirmişsiniz,güzel de kumpirleri yemişsiniz, afiyetler olsun,biz de cuma geziye çıkıyoruz, malum işler nedeniyle sayfalarınıza bakamadım,ağustosta Türkiye'ye geleceğinizi yazmışsınız,fırsat yaratıp, buralara yolunuz düşerse sizinle görüşmek isteriz,mutlu oluruz, bu vesileyle Karadeniz'i de görmüş olursunuz haberleşelim canım.
    Canım ayrıca kandiliniz mübarek olsun, daha nicelerine sağlıkla ulaşmanız dileğimle, ailecek sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Ayse ablacigim,kandilin mübarek olsun.Bütün dünyada kive Türkiye de ki müslüman kardeslerimiz icin dualarda bulusalim ins.
    Hayirli kandiller.

    selamlarimla,serap.

    YanıtlaSil
  4. selam ablam
    senin bu gezmelerine bayiliyorum vallahi hayranim insallah cocuklar büyüynce bende sen gibi her yeri karis karis gezerim öptüm ablacim hayirli kandiller

    YanıtlaSil
  5. Zamanın kandilleri sönmeye yüz tutsa da , kalplerimizi alıp yeni kandiller yakmak elimizde... Kandil kandil yanan bu gecede duası makbul olanlardan olasınız diyor ve
    vesile-i şefaat olması ümidiyle!..

    YanıtlaSil
  6. Bazen yenik düştük zamana, esiri olduk anlamsız koşturmaların ve fakat adını yüreğimize yazdığımız dostlarımızı hiç unutmadık. Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil