istanbul Gezisi 7. Gün ve sonu

Gezimizi takip eden herkese cok tesekkürler, bu gün sonuncusunu yayinliyorum.
Istanbul gezimizin 7. günü sabah herkes serbestdi, istegen kapali carsiya veya misir carsisina alisverise gitti, istegen tekrar Sultan Ahmet meydanina gitti bazi arkadaslarda Gülhane parkina gitti, ögleden sonra tekrar otelde bulusup, Necla arkadasimizin abisinin cay bahcesine davet olmustuk oraya yola ciktik. Vapurla karsiya gectik ama hangi semt oldugunu bilemiyecegim cünkü cok yürüdük ama nihayet gidecegimiz yere vardik. Bu güzel yer Kiz Kulesinin karsisinda manzarasi harika bir cay bahcesiydi.

Yolda gördügümüz park icindeki stres atma aletleri cok ilgimizi cekti ve biraz stres attik...

Iste cay bahcesindegiz ve bayanlar bize gözeleme hazirliyor.

Arkadaslar nargile almak istediler
Arkadasimizi nargile cok güzel sardi, Else kendinden gecti.
Arkadaslarin keyfine diyecek yok .
Buradan Necla arkadasimiza ve abisine bu güzel daveti icin coook tesekkür ediyoruz.
Meryem arkadasimizi cok istedigi halde Kiz Kulesine götüemedik ama yakinindan bir resimini cektim, keske daha cok zaman olsaydi da adalari, Dolmabahce Sarayini ve Kiz Kulesinide vs. gezebilseydik, ama insallah yine gideriz ve gezeriz.

Aksam olmaya yaklasinca bizde artik acele olarak ordan ayrildik, cünkü aksama arkadaslar Sultan Dansi gecesine gideceklerdi. Ben gitmedigim icin o showun resimini sizlerle paylasamiyorum.
Istanbul gezimiz burda sona eriyor, 8. gün sabah kahvaltisindan sonra tekrar istemiyerek de olsa Almanya`ya yolculuk var, arkadaslar son günde olsa bazi alacaklarini kahvaltidan sonra cabucak cevre yerlerden alip bavullarini kapadilar. Alman arkadaslar hala Istanbuldan nasil güzel gezdiklerini ve cok memnun kaldiklarini anlatiyorlar. Projemdeki gitmeyen arkadaslar bu anlatimlar dayanamayip bizimle gelmedikleri icin pismanliklarini belirtiyorlar, seneye Izmir`e gelecegiz insallah Kismet olursa, baklaim bu defa nasil ve kimlerle olacak, bu arada burda bir alman dernegi de Istanbula geldigimizi ve gezimizin cok güzel oldugunu duymus ve onlarda Istanbula gitmeye karar verdiler. Insalah Türkiyedeki bizim gördügümüz bazi bizi üzen durumlarda kalkarda insanlarimiz ve yabancilar cifte standart görmezler, rahatca gezerler.
Önemli bir not:Arkadaslar, seneye Izmir dedim durdum ama malesef gidemedik. Ama olsun bu projem ile de hic Türküye´yi tanimayan Almanlari gezdirdim ve bizim vatani sevdirip hayran biraktim. Simdi yil 2011 ve bu alman arkadaslar yanlarinda arkadaslarini alarak her yil Türkiyeye gezilere gidiyorlar, turlara katiliyorlar. Bir durum degerlendirmesi yapacak olursam. Ilk defa Alman sefimi davet etmistim Türkiyeye, sonraki yillar sefimi cocuklari, arkadaslari ile de her yil gitti. Bir is arkadasimi Bodruma getirmistim, ardindan her yil kocasi ile gitti. Simdide bu alman arkadaslar alisti ve her yil Türkiye ye tatil yapmadan duramaz oldular.
Ülkemizi sevelim ve sevdirelim!!! Herkes kendi capinda ülkemizin turizimine katkida bulunabilir...Selamlar...

4 yorum:

  1. Canım gittiğiniz yer Üsküdar veya çevresi bir yere benziyor.Kız kulesi ne güzel değil mi.Bende daha gidemedim kız kulesiine:((

    YanıtlaSil
  2. Ayse ablacim her gününüzü cok güzel dolu dolu gecirmisiniz.Tadini cikarmisiniz,harika olmus.Bende kiz kulesine gitmek istiyorum,dizilerde görmüstüm icini cok harika.Güzel paylasimin icin sana cok tesekür ederim ablacim.Ben bu aralar bayagi bir telastayim,biraz tasinma telasi biraz halsizlik birazda 1 yasindaki yigenime bakmakla meskulum.Yogunluk diz boyu:)Insal bu hafta sonuna kadar toparlanirim haftayada yeni evimizde olurum.Sevgilerimi birakiyorum sana canim;)

    YanıtlaSil
  3. ablacim yakin olsak bende kesinlikle kacirmazdim inan cok güzel bir gezi oldu bizde zevkle takip ettik insallah seneyede izmirde güzel gezersiniz ee türkiye ye hayran kalmayan yabanci varmi abla bir baskadir memleketim:))
    INSALLAHbugün aksamda almanlari malum ederiz ablacim tüm dualarimiz milli takimimiz icin öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  4. sevgili Ayşecim İstanbulu öyle güzel anlatmışsınki bir İstanbullu olarak ben hayran kaldım resimlere bakarken İstanbulu nasıl özlediğimi fark ettim nasipse iki hafta sonra bende İstanbuldayım seneye izmire geldiğinizde inşallah görüşürüz sizi ağırlamaktan zevk duyarım sevgiler

    YanıtlaSil