Istanbul Gezisi 5. gün

Misir Carsisi ve Kapali Carsi

Misir carsisinda mis gibi baharat kokulari, nefis lokumlarla renk cümbüsü, burdan ve kapali carsidan, paket paket elma cayi alinmayada ihmal edilmedi.

Arkadaslarin alacaklarinin ardi arkasi kesilmeziken, esnafda satislarini yaparak, herkes halinden memnun günümüz para harcamakla gecti. Ama bu demir parmakliklar arkasinda kücük bir köse dönercisinde, yedigimiz dönerin ve köftelerin de tadi harikaydi.



Gül arkadasim da oglunun ve gelininin saparis ettigi nisan yüzüklerini nihayet buldu, sadece 15 dakika beklememiz gerekiyordu, cünkü yüzükler baska yerden getirtilecekti. Kuyumcu tüm grubumuzu dükkaninin yukari katinda, büyük bir misafir perverlik göstererek bizleri agirladi, elma caylari icildi ve ayrica müesseseden herkese birer, cüzdan hediye edildi. Arkadasda nisan yüzügü, saat v.s. ihtiyaclarini Meryem arkadasimizda bir kac saat oradan aldilar. Alman arkadaslarin bu misafir perverlik karsisinda agizlari acik kaldi, memnuniyetlerini ifade etmeye calistilar.
Alisverisler bitince yorgun argin ayaklar sisimis durumda kendimizi otele zor attik. Ama ögleden sonra Eyüp Sultan Cami ve Pierre Loti sirada.
Sizlerle bundan sonra oralarida ayriyeten
paylasacagim.
Gülhane Parkinida bir aksam üzeri gittikdi ama gününü pek hatirliyamadim ve burda kisa bir gecegim dedim. Alman arkadaslar Gülhane parkina hayran kalip benden ayrida 2 defa daha gittiler. Ama hic bir resim cekmemisim ki sizlere Gülhane parkindaki o harika manzara ve lalelerin renk cümbüsünü gösteremiyecegim.
Gezimiz devam edecek.......

4 yorum:

  1. Günaydın canım, gün gün sizlerle gezimize devam ediyoruz ne güzel. Aşağıda güzel bir balık keyfi, burada Mısır Çarşısının güzel görüntüleri...İstanbul'un her köşesi ayrı bir güzelllik...Paylaşımınız için çok teşekkürler.
    Canım güzel bir gün dileyerek sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Canım ablam çok misafirperverdir bizim ülkemiz.Ağırlamayı çok severler.Ne güzel hep gezmişsiniz dolu dolu.

    YanıtlaSil
  3. ablacim
    yapma bunu bana ya zaten bu sene buraliyim senin gezileri görünce cat diye catliycam yani olamaz y
    süper bir tatil abla vallahi ne güzel öptüm kocamanindan sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Ayşe hanım...
    Aslında bizlerde sizler ile birlikte göremediğimiz yerleri geziyoruz. Görülmesi gereken o kadar çok yer vardı ki... Oldukça güzel resimler çekmişsiniz tabi tatlı anılarda cabası...
    Elbette benim sayfamdan istediğiniz yazı ve slaytların linkini verebilirsiniz. Buna uyguın ve layık görmeniz beni mutlandırır...
    Bir sonraki günlerde , 20 yıldır açmayan bir kaktüsümüzün bu sene de açmasının fotolarını yayınlayacağız umarız onları da beğenirsiniz...
    Ailecek selam ve sevgilerimizle...

    YanıtlaSil