Istanbul Gezisi 3. Gün

Sultan Ahmet Cami (Mavi Cami) ve Ayasofya
Cami bahcesindeki ay yildizli bahce dekoru harikaydi.



Sultan Ahmet Cami yi gezip ciktiktan sonra disarida cok güzel bir süprizle karsilastik.
Sultan Ahmet Cami ve Ayasofya arasindaki alanda Turizim haftasi ile ilgili hazirliklar baslamis, sahne düzeni ve mikrofon denemeleri yapiliyordu, bizde grubumuzla Ayasaofyaya girmeyi biraz erteleyip, bu güzel hazirlilara ve Mehter marsi ile baslayan harika turizim haftasi kutlamasina katildik.

Muzik söleni, okul ögrencilerinin harika folklör gösterileri ile arkadaslarla beraber, istanbulda böyle güzel bir senlige katilmanin sevinci ile saatlerce ayakta bu güzelliklere eslik edercesine seyir ettik. Harika mehter ekibini, ögretmenlerin söyledikleri harika sarkilari, minik yavrularimizin sunduklari halk danslarini, kulagimizin ve gözümüzün pasi acilircasina, gururlanarak izledik.


Daha sonra Ayasofyaya gecerek , orasini da gezdik.Bundan sonraki duragimiz, yerebatan sarayi...........

3 yorum:

  1. ayşe abla sizleri gezerken görünce ben de istiyorum çok güzel bir gezinti olmuş istanbulu bu şekilde tanıtmanız bizler için gurur verici bir olay

    YanıtlaSil
  2. Burada da ne güzel resimler çekmişsiniz. Sizinle neredeyse aynı zamanlarda istabul gezi resim ve notlarını yayınlıyoruz ve birbirini tamamlıyor gibiler.. ayarlamaya çalışasak bu denli denk getiremezdik sanırım... Keşke turumuzu aynı zamanlarada denk getirebilseydik...
    Bende Piyer loti, koç müzesi ve galata kaldı şimdilik... Sırada diğer gezi resim ve notlarımız var oanlara düzenlemeye uğraşıyorum.
    Ailecek bol, içten selam ve sevgilerimizle..

    YanıtlaSil
  3. Ayşe ablam hayırlı cumalar diliyorum. Bu gezilerin resimlerini bizimle paylaşman çok güzel oldu.Allah razı olsun senden.

    Folklör ekibini izleyip marşları dinlemekde gelen arkadaşlarınız bundan nasiplenmesi çok büyük şans. Çok sevindim. Kültürümüzden karelere canlı tanık oldular elhamdülillah..

    öpüyorum ellerinden..

    YanıtlaSil