Istanbul Gezisi 2. gün (Vapurla Bogaz Turu 1)


Istanbul gezimizin ikinci günü, planimizda sirada olan vapurla Bogaz turumuz vardi.
Sabah kahvaltisindan sonra, yine otelin lobisinde toplanildi ve hep beraber Eminönü iskelesine dogru yola cikildi. Saat 10.30 civarlarinda kalkan bogaz turu vapuruna biletler alindi ve vapurda herkes gönlüne göre yer secerek yerlerini aldilar.
Vapurda baya cok turis ve yerli halk vardi, heryer bir anda doldu.
Bogazda bir almanya gemisi görünce hemen onuda karelerimin icine aldim.

Vapurun yol aldigi bogaz boyunca harika tarihi eserler ve mükemmel manzarlarla karsilastik.
Birkac iskelede yolcu alarak sahane bogaz manzarasi ile Besiktas-Kanlica (Kanlicanin Yogurdunun cok meshur oldugunu orda ögrendik ve bol bol yogurt yedik), (Arkadasim Gülsevilin istahla yogurt yemesinden, üzeri pudra sekerli yogurdun cok lezzetli oldugunu anlamissinizdir :)))
-Yeniköy-Sariyer-Rumelikavakligi ve son durak olan Anadolukavakligi iskellelerine ugraniyor ve Anodolukavaginda 2 saat mola veriliyor. Gelecege Anadolukavakligi ve mola!!!.....

15 yorum:

  1. selam ablacim inan su istanbulu gezmeyi cok istiyordum ama senin yazilarindan sonra daha bir heves geldi bu sene yine izin yok bana artik bizde senin resimlerinle avunuruz öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Adsız09:08

    Ayse ablacim resimlerin hepsi cok güzel, ben de simdi özendim bu görüntüleri görünce. Kayinvalidem Ortaköy'de oturdugundan saolsun bizi hep bogaz turuna cikartir. Sicak yaz gecelerinde böylece hem serinliyoruz ve hem de güzel bogaz manzarasinda turumuzu yapiyoruz. Paylasimin icin cok tesekkürler canim.

    YanıtlaSil
  3. Canım arkadaşım canım bol pudra şekerli kanlıca yoğurdu istedi.Düşün bu kadar yakın olmamıza rağmen gidip yiyemiyoruz.Ne zaman oldu:((Hayat zor.Benim yerimede yeseydiniz bari:)))

    YanıtlaSil
  4. Ayse ablacim harika görüntüler,ic cekerek baktim.Gercekten önemli yerlere gitmisin.Son durak olan resimde ,beyaz bir yali dikkatimi cekti.O yaliyi sanki dizilerde görmüs gibiyim.Acaba diziler cekilen yermi? Ayaklariniza saglik cok güzel yerlere gitmisiniz.Iyi pazarlar ,sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  5. selam canım ne güzel görüntüler gittinmi istanbula böyle gezeceksin:)) tadı bir başkadır istanbulun öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ohhh Ayşecim gez bakalım:)
    Ayakların dert görmesin.
    Öpüyorum seni bay..

    YanıtlaSil
  7. Canim tesekkür ederim sanki bende sizlerle beraber istanbul yolculuguna cikmis gibiyim..Orda olmak cok isterdim sayende görmedigim gezemedigim Topkapi sarayini dolastim..Tesekkürler



    SEVGILER

    YanıtlaSil
  8. Ayşe'ciğim,
    ne güzel resimler çekmişsin sanki oraları beraberce gezmiş gibi oldum.Bu aralar yoğunluğum nedeniyle siz arkadaşlarımı bir süre ihmal etmek zorunda kaldım.Ne olur kusuruma bakma canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yediginiz-ictiginizde gözümüz yok,afiyetler olsun.Ama,Bogaz geziniz beni kiskandirdi,gerci bütün gezinizi kiskanmistim.
    Kendine iyi bak Ayse Abla,güzel günler diliyorum...

    YanıtlaSil
  10. Bende bir defa cikmistim yani esimle,harika yerler ve manzara mukemmel.Resimler harika cikmis sanki bende yeniden görmüs gibi oldum dogrusu.Tekrar gezeriz insallah izine gidince.Yeni resimler bekliyorum Ayse ablacigim,selamlar.

    YanıtlaSil
  11. Canım Ayşeciğim, merhabalar,nasılsın, harika bir boğaz turu yapmışsınız, bizim tadı damağımızda kalmıştı,İstanbul'un her köşesi ayrı bir güzellik, resimler de harika, emeklerine sağlık güzelim,sevgiyle öptüm, ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  12. Ayşecim ben İstanbul resimleri gördüm içim cızzzzzzzzz ediyor, Valla imrenmedim desem yalan olur........

    Yediğiniz içtiğiniz afiyet olsun.....

    Canım öpüyorum...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Ekmeğini bu işten kazanan biri olarak böyle güzel boğaz turu yazılarını görmek inanın beni çok mutlu ediyor. Uzun yıllardır İstanbul'da olup da bir kere bile boğaz turu yapmamış insanların olduğunu biliyorum. Bu ve buna benzer yazılar insanları imrendirecek ve boğaz turlarına olan ilgi artacaktır. Bu sayede insanlar şehrimizi gerçek anlamda tanımış olacaklar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel İstanbul fotoğrafları olmuş. Zaman geçtikçe daha da güzelleşiyor.

    YanıtlaSil
  15. Böyle güzel fotoğrafları nasıl çekiyorsunuz bilmiyorum. Çok hoş çıkmış

    YanıtlaSil