Bulgur Etkinligi

Arkadasimiz http://www.deryadanlezzetler.com/hazirladigi Bulgur etkinligine arsivimdeki, Ic katmasi yemegimle katiliyorum, arkadasimiza kolayliklar diliyorum...


ic katmasi

Malzemeleri:
1 su bardagi ince Bulgur
2 Sogan
1 y.k. Domates Salcasi
1 y.k. Biber Salcasi
1 y.k. Kirmizi biber
Karabiber tuz
1/2 cay bardagi Zeytinyagi
4-5 y.k. Nar eksisi
üzerine Maydanoz
yanina muhakaka haslanmis Lahana yapraklari

Yapilisi:
ince bulgur bir bardak sicak su ile islatilir. Soganlar soyulur ince ince dogranir. Soganin biri bulgurun icine digeri yaga katmak icin bekletilir. Salcalar, baharatlar ve sogan da ilave edilir ve köfte gibi yogurulur. Bulgur güzelce yumasayinca, tavada yag isitilir icine sogan ilave edilip kizartilir ve köfteye eklenir. Tekrar yogrulur, istenirse bu köfteden birkac tane yemek icin ayrilir. Sonra tavaya 2 su bardagi su ilava edilip kaynatilir. Köftenin icinden el cekilir ve icine nar eksisi ve kaynamis su sicak olarak eklenir bir kasik yardimi ile cok güzel iyice karistirilir. Nar eksisi kontrol edilir, bol eskili olmasi gerekir, istege göre limon suyuda eklenir. Sütlac kivaminda olacaktir. Tabaklara alinir ve üzeri maydanozla süslenir yaninda ya bir gün evelden sarilmis lahana sarmasinin artan yapraklari veya yeniden haslanmis lahana yapraklari olmak sarti ile ikram edilir. Haslanmis lahan yapragi ele alinir, ictende yapraga bir parca alinarak sarilir, afiyetle bu bahar havasinda yenir.

Afiyet olsun!

13 yorum:

  1. Merhabalar,
    Sizlere uzun zaman uğrayamadım. Hanımın rahatsızlığını biliyorsunuz, çok şükür şimdi daha iyi hamdolsun.
    Gezi anılarınızı ve resimlerinizi ilgi ile izliyoruz. Dediğiniz gibi sanırım bu şehre bir ömür zor yeter... Biz o kısa zaman diliminde olabildiğince görmeye gezmeye çalşıtık.
    Geçen hafta sonu bu sefer Ankaraya gidip döndük. Yol üzerinde çektiğimiz fotoğrafları ilerde paylaşaağız. İnanın bu kadar yıldır gezeriz bu denli çeşit çiçek çekmemiştik.
    Allah sağlık sıhhat ve ağız tadı versin, gezmeyi sevenlere de gönüllerince yollar açsın inşallah...
    Bu arada, bulgur ile yapılan neredeyse tüm yemekleri yerim. Hele de pilavı olursa... Emek ve ellerinize sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor...
    Ailecek içten sevgi ve bol selamlarımızı yolluyoruz...

    YanıtlaSil
  2. Adsız23:17

    merhaba arkadaşım,kendi adınızı ve hangi şehirden katıldığınızı yazarsanız bana sevinirim.Haber bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık nefis görunuyor bulugu annem cok sever sık sık kısır yaparım kendisine. sevgilermle..

    YanıtlaSil
  4. MMM ablacım eline sağlık:) inş. iyisindir. Nar ekşisine bayılıyorum. Bizde sürekli salatalarda kullanıyoruz. En son arkadaşımın annesi kısırı nar ekşisiyle yapmıştı müthişti doğrusu.

    Eminim iç katmasıda değişik bir lezzettir. elceğzıne sağlık:) Sanırım antep yöresine ait bir yemek çeşidi yine?

    Ben onların yemeklerine hastayım:) Aslında oralarda da yaşamak isterdim:)

    Allah'a emanet ol. Mutfağınızdan bereket eksik olmasın.

    YanıtlaSil
  5. Canım Ayşeciğim, nefis bir lezzet olmuş, çok değişik hiç yemedim ama çok güzel olduğu belli, ellerine sağlık güzelim, afiyet şeker olsun, sevgilerimle öpüyorum...
    Ailecek en içten selamlar...

    YanıtlaSil
  6. Ayşem bu ne güzel ve değişik bir tarif..Haşlanmış lahanayla yenmeside müthiş bir şey..Bulgurla lahana kimbilir ne lezzet katıyordur birbirine..Ellerine sağlık canım bacım benim..Öpüyorum güzel yanaklarından,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Adsız13:24

    selamlar canim,

    bulgur etkinligine verdigin tarif cok nefis olmus, ellerine saglik...

    haklisin bazen dinlenmek gerekiyor, ne zaman güzelcene dinlenebilirsin, tanidiklardan uzaklasirsan misal hamburgda yasiyom zaten yakinda kimse yok yalniziz tasindik diye, ama bremende olsaydim gercekten tr ye akraba olmayan yere kafa dinlemeye :))

    ablamlar her gün denizdeler, kardesim rahatmis iyi egleniyorlarmis :)) cok sevindim her gün yada her ikinci gün haber aliyorum :))

    sana hayirli günler canim

    YanıtlaSil
  8. sevgili ayşecim bulgur yemegin harika olmuş eline sağlık ismi çok degişik geldi sanırım tokat yöresine ait bat yemeğine benziyor nefiz . Birde gezi resimlerinizi izliyorum çok güzel yerleri gezmişsiniz yurdumuzun güzel yerlerinden bir parça inanın okadar güzel yerlerimiz varki keşke kıymeti bilinse sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  9. sevgili ayşecim bulgur yemegin harika olmuş eline sağlık ismi çok degişik geldi sanırım tokat yöresine ait bat yemeğine benziyor nefiz . Birde gezi resimlerinizi izliyorum çok güzel yerleri gezmişsiniz yurdumuzun güzel yerlerinden bir parça inanın okadar güzel yerlerimiz varki keşke kıymeti bilinse sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Ayşe, seni de etkinliğimize bekliyoruz
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
    http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
    http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    • Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
    • Hanımlarla yapılan günlere
    • Beş çayına gelen misafirlere
    • Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

    26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
    tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
    Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


    AYRICA :
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
    Yayına Hazırlayanlar
    http://nasibim.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Sorumlu Müdür
    http://selmahlc.blogcu.com
    Grafik Tasarım Düzenleme
    Yagmur İpar

    Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken tek şey
    • adınızı
    • sitenizin adresini
    • dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
    • tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek
    isim: SEVİL SAHİN
    site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarif : SALATA YARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

    Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Canim ellerine saglik cok guzel olmusdur eminim.Bulgura bayilirim.Bunuda denemeliyim.Bende beklerim.HOSCAKAL

    YanıtlaSil
  12. offf hiç yapmadım ama tam benlik narekşilide bayılırımmm yemede yanında yat harika olmuş canım ellerine sağlık..öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik Ayse'cigim,
    Ne guzel olmus tarifin, harika...

    Sevgiler, guzel bir gun diliyorum.

    YanıtlaSil