20 Şubat 2008

Balik Kizartmasi


Dikkat ettinizmi bilmem ama ilk defa bir balik tarifi yayinliyacagim.
Ben pek balik yapmasini bilmem, bu isin tariflerini de bilenlerden alirim.
Pazardan balik aldim ve saticiyada nasil pisirecegim bu baligi diye sordum.
Önce tuzlayip, limonsuyu ile terbiyelememi söyledi.
Ardindan da, 1 yumurta cirp önce yumurtaya sonrada, una batirip kizart dedi.
Bende un olarak misir ununu kullanip, icine tuz ve karabiberde ekleyerek, misir ununa bulayip kizarttim.
Yanindana bol salata ve limonlar nefis oldu, ama tabakta iki dilim olduguna bakmayin, esim haric evde herkes bir dilim balik yer, nedense balik bana hep agir gelir.
Hangi balikmi, iste bu güzel bir soru, baliktan anlamam, hangisi kilciksizsa o benim icin makbuldür, onun icinde Seelacksfilet aldim. Seelacks in Türkce adini bilen bir zahmet banada yazsin. Lacks: Somon baligi oldugunu biliyorum, ama Seelacks hangisi? Balik cok yapanlar muhakkak bilir.
Afiyet Olsun!

15 yorum:

sarımutfak dedi ki...

ayyyy salatayla ne güzel gider ellerine sağlık ablacım
öptüm seni

kizilciksurubu dedi ki...

Ayse ablacim tabaktakiler cok sahane olmuslar.Bir balik sever olarak balik kizartmasina bayildim.Tabiiki salataya da.Ellerine saglik canim,öpüyorum.

rumeysaninruyasi.blogspot.com dedi ki...

ablacım ellerine saglık bende balıkla salatı çok severim bu kez balık alamayacam şimdi yemekten kalktım hoşçakallll

pervin dedi ki...

ayşecim balık harika olmuş balığın anladığım kadar somon balığı ilk defa yapmışsın çok güzel ellerine sağlık sevgiler...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

çok nefis olmuş ellerine sağlık...bende az önce hamsili pilav yayınladım:)
sevgiler iyi geceler

Yaren dedi ki...

Icte bilmezler gibi yapmamisin,hazir alinmis gibi,harika görünüyor.Ellerine saglik ablacim benim.Afiyetler olsun.Sevgiyle kal,öptüm.

TATLI DİYAR dedi ki...

ellerine sağlık ablacım
balık çok güzel görünüyor
ben de pek sevmem balık ama senin gibi arada bir sadece sağlıklı olduğu için kılçıksızından bir dilim yerim
sevgiler hoşçakal...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

aşkolsun canım sen gel yeterki ben sana yeniden yaparım pilav ne demek...
canım ben nuemünsterdende değilim biriyle karıştırdın sanırım offenbachtayım çok yakınız demişsin ama sen nerdesin?
öpüyorum

SOFRAM dedi ki...

Canım Ayşeciğim ellerine sağlık, çok güzel olmuş kızartman. Bir balıksever olarak hiç balık ayırtetmem hepsini severim, yanında da salata harika bir yemek bizim için, size de afiyet olsun.
Canım benim sayfanın banneri yok, sen sayfana koymak istediğini söylemişsin ama. Yine de çok teşekkür ederim canım.
Sevgilerimle öpüyorum...

Selcen dedi ki...

Ellerine sağlık ablacığım nefis zaten balığa hiç dayanamam:)

Sayfanda çok hoş olmuş güle güle kullan canım.

Sevgiler...

Ata sofrası dedi ki...

of off offf ben o tabağın sadece balık dolu halini bile yiyebilirim.hatta çerez niyetine:))ellerine sağlık ablacım akşama pazara uğrasam iyi olacak galiba:))

Güldenceninmutfagi dedi ki...

Canim cok güzel bir sunum olmus ellerine saglik,hele balikla havuclu salata muhtesem bir ikilidir.
Afiyetler olsun tatlim.
Yorumun icin tesekkürlerrr.

OZAY dedi ki...

Ellerine sağlık .Bizdede balık işi eşimin gorevıdır.Kucak dolusu sevgiler..

yildiz dedi ki...

Ablacigim ellerine saglik.Balikgi severim ama kizartma kokusu gelmemeli.Bu yüzden sene de bir kez ya yaparim ya da yapmam.Kilciksiz olani benim de favorimdir.Aslinda hafta da 3-4 kez yememiz lazim ama,nerdeeee.
Güzel bir hafta sonu gecirmeni diliyorum.

hatice~ dedi ki...

samırım aynı sorunu yaşıyoruz, ben de aldığım balığın türünü bilmiyorum bu sefer, üzerinde malayca yazdığı için:) beğenirsem sorarım artık marketteki satıcıya:)
hmmm o zman ben şimdi balığımı kızartmayı deneyeyim bu tarife benzer.. karabiberim yok ama olmasa da olur artık:)
"seelachs" = "deniz salmonu" bu arada.. seelacks bulunamadı:)

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails