Bamya ve Pilav

Bamya ve pilavi böyle etsiz denedinizmi? iste cok pratik yemek, kolayca hazirlanip sofraya gelecek nefis bir lezzet.


Not: Almanyada benim oturdugum bu sehirde taze bamya pek bulunmaz onun icin konserveden yapiyorum, cok lezzetli oluyor. Ama taze bamya yapmak istiyenler bamyayi temizleyip hazir duruma getirince önceden tencereye bir limonun suyunu eklemeleri gerek, bu bamyanin salgili olmamasini saglar.

Bamya:

Malzemeleri:
1 kavanoz konserve Bamya
1 sogan
1 Domates
1 yemek kasigi d. salcasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi seker
tuz, karabiber, kuru kirmizi biber

Yapilisi:
Bir tencerede yag tavlanir icine ince kiyilmis soganlar alinarak acik pembe renkte kizartilir. Sonra ufak küplere kesilmis domates de ilave edilerek domatesin solmasi saglanir. Domates salcasi, 1/2 su bardagi sicak su ile ezilip domateslere ilave edilir. Konserve bamyanin icinde eger domatesde varsa onlarda ufak küpler halinde kesilerek bamyalarla beraber tencerey ilave edilir. Baharatlari ve sekeride eklenerek, 8 dakika kadar pisirilir. Yaninda pilavla servise hazirdir. Afiyet olsun!


10 yorum:

  1. Bamya yemeği harika olur yanında pilav ile sunmak harika bir fikir ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. bamya en sevdiğim yemektir yaz geldimi 4 gözle bamyanın çıkmasını beklerim ellerine sağlık rengine görüntüsüne bittim canım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. slm:)
    bamyaya bende bayılırım ama seninde dediğin gibi tazesini burada bulamıyoruz biz bende mecburen konservesinden yapıyorum çok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik lezzetli görünüyor,biraz da limon ekleyim yemek lazim;)y

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  6. Adsız14:31

    Bamya en sevdigim sebzelerden bir tanesidir.Bir de yaninda pilav,sahane.Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik canimcim

    YanıtlaSil
  8. Bamyayı ailecek çok seviyoruz.Bamyalar çıkmaya başladığı andan itibaren her hafta alıp yaparım.Ama konservesini hiç yapmadım.Lezzeti farklı olur gibi geliyor bana.Taze bamyanın lezzetini veriyor mu acaba?
    Bu arada ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık bamyay çok severim görüntüsüde çok güzel duruyor görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  10. emıne20:47

    slm.yenı evlıyım ve yenı yenı yemek yapmayı ogrenıyorum esımınde sevdıgı bır yemek oldugu ıcın bamya denemek ıstedımm.sızın tarıfınız kdr benı etkıleyen tarıf gormedım..emegınıze ve elınızee saglıkk..yanınada pılav yapdım esım ıcın guzel bır aksam yemegıı olucakk ıns..

    YanıtlaSil