Yogurtlu Köfte



Yogurtlu Köfte

Malzemeleri:

1 kase haslanmis Nohut
250 gr haslanmis Et (kusbasi veya kemikli et parcalari)
5 su bardagi Etsuyu
1 cay bardagi Pirinc
500 gr Yogurt
1 Yumurta
1 Y.K. Un
Tuz, kuru nane


Köfte Malzemeleri:
2 su bardagi ince köftelik Bulgur
150 gr kirmizi yagsiz Koyuneti
1 Sogan
1 su bardagi Su
Tuz, kirmizi pul Biber

Yapilisi:
ince bulgur soguk su ile islatilir, icine 1 sogan dilimlenir, et de bir iki parcaya kesilerek icine alinir, sonrada tuz ve kuru kirmizi biber ilavesi ile hepsi berabe bu köftelik malzemeler, 2 defa et makinasindan cekilir. Cekilen köfte el islatilarak yogrulur ve kabuklu findik büyüklüyünde veya vakti olanlar icin nohut büyüyklüyünde avuc icinde yuvarlanarak misket gibi yuvarlak köfteler yapilarak tepsiye alinir. Bir tencerede 2 su bardagi su kaynatilip icine bir cay kasigi tuz ilave edilir. Köfteler bu suya iki porsuyon halinde atilir. Önce köftelerin yarisi aktarilip suyun kaynamasi tekrar görülünce bir karistirilip hemen köfteler bir süzgece alinir ve diger köfteler de bu suya atilip yine az bir kaynama görülünce o köftelerde süzgece alinir. Bu suyu dökmeyip corbaya katilir.

Diger taraftan, tencereye haslanmis et, nohut, etsuyu ve ve üzerinde pirinc ilave edilerek pirincler pisinceye dek 10-15 dakika kaynatilir. Diger yandan yogurt, yumurta ve un güzelce cirpilip, bu corbaya yavas yavas, karistirilarak ilave edilir, corba karistirilarak 5 dakika daha pisirilip, üzerine nane ilave edilir. Ocaktan alinir. Hazirlanmis köfteler önce isteye göre tabaga alinip sonra üzerine bu yogurtlu corbadan ilave edilir.
Afiyet Olsun!

8 yorum:

  1. Merhabalar Arkadaslar ilk yoruma ben kendime yaziyorum, fotograflarda bir sorun yasiyorum, cok kücük oldular bazilarida kaydi. Cok kizdim ama bu günlük bu kadar, zaten gripim, bu kadar stres yeter bana, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş resimlerde güzel dert etme kendine hoşçakal

    YanıtlaSil
  3. ay hem bu kadar becerıklı ol doktur mutfakta hemde o arada resımlerını cek vallahı supersınız ellerınıze saglık ben yemek yaparken bırekın resım cekmeyı ne tehlıkeler atlatıyorum bır bılsenız:))

    YanıtlaSil
  4. bu çorbayı küçük kızım çok sever her gün yapsam bıkmaz ellerinize sağlık çok nefis görünüyor resimleri eklerken küçük ,orta, büyük seçimleri var siz küçüğü işaretlemişsinizdir onu büyük olarak işaretlerseniz düzelir sevgiler hayırlı sahurlar canım

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı ve huzur dolu bir bayram diliyorum....
    Selam ve sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Cok harika görünüyor.Yogurtla köfte bir araya gelince cok severim.Ellerine saglik.Seninde gecmis kadir gecen mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  7. off cok guzeller masallah bende bir benzerini yemistim ama tarifini bilmiyorum cok gzuel olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. Köfteyi yogurtla yapmamistim tarifinizi deneyecegim elinize saglik.seker gibi tatli mutlu bayramalr dilerim

    YanıtlaSil