Safranli Patates

Safranli Patates Yemegi
(bizim yöreden Asvirli Patates)

Malzemeleri:

1 kase haslanmis Nohut
250 gr haslanmis Et (kusbasi veya kemikli et parcalari)
5 su bardagi Etsuyu
4-5 orta boy Patates
500 gr Yogurt
1 Yumurta
1 y.k. Un
1/2 y.k. Safran
Tuz,

Yapilisi:
Patatesler soyulur ve 2cm lik küplere kesilir. Bir tencereye et suyu (ben yari etsuyu yari su kullaniyorum) ve patatesler alinarak ocakta 5 dakika kaynatilir. Kaynayan patateslerin icine haslanmis nohut ve haslanmis etler ilave edilir. Bir iki tasim beraberce pisirildikten sonra, bir kaseye yogurt, yumurta, un ve tuz konularak, hep birlikte cirpilir. Tencerde kaynamakta olan patateslerin icine karistirilarak bu yogurt karisimi ilave edilir. Dikkatlice devam karistirilarak bir iki tasim kaynamasi saglanir ve ocaktan alinir. Son olarak üzerine veya tabaklara servis yapilir iken safran serpilir.
Bu yemek pirinc veya bulgur pilavi ile harika olur.
Benim cocuklarin en cok sevdikleri lezetler arasindadir.
Cocuklariniz icin öneririm.

14 yorum:

  1. AAA ne hoş ilk yorum şerefi;))
    Safran henüz kullanmadığım bir bitki kısmet olmadı lakin bu tarif bahane olursa şayet kısmet olucak inşallah...
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  2. merhaba,

    safranlı tarifleri pek severim.. Bu çok ilginç olmuş. Ellerinize sağlık...

    sıcacık sevgiler...

    http://misss.blogcu.com

    Not: başka yerde blog sahibi olanlar size yorum gönderemiyor. Sadece blogera ayarlı. Haberiniz olsun istedim.

    YanıtlaSil
  3. safrani patates yemeginde hic kulanmamistim,tarifinizi deneyecegim.elinize saglik

    YanıtlaSil
  4. Sevili Ayse, ellerine saglik, harika olmus,ben de henuz safrani hic kullanmayanlardanim, en kisa zamanda denemeli. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok değişik bir yemek bu sizin oraların yemekleri bana güzel görünüyor oldukça lezzetli hoşçakal

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim degisik bir tarif eminim leziz olmustur ellerien saglik sevgilerrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  7. Aysecim, safranli patates yemegin harika görünüyor, bende daha hic safranla calismadim mutfakta, ama renk olarak süper olmus, aromasinida merak ettim simdi bak.
    Ellerine saglik ve sizin oralarin güzel yemek tariflerinin devamini bekliyorum, hoscakal canim.

    YanıtlaSil
  8. selamlar canim
    ellerine saglik her zamanki gibi yine harikasin ellerine saglik harika olmus safrani ben hic denemedim nasil bir aromasi oldugunuda merak etmiyor degilim hani sevgiler öptüm görüsürüz

    YanıtlaSil
  9. Cok farkli bir patates yemegi.Lezzetli olmustur mutlaka.Bir dahaki patates pisirdigimde kesinlikle bu tarifi denicem.Farkli seyleri denemek hosuma gidiyor.Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. tabiki ayvaylada yapabilirsin çok güzel olur ayva tatlısıda yapabilirsin kaymakla nefis oluyor ben ayva tatlısını hiç haşlamadan yaparım istersen tarifini verebilirim hoşçakal

    YanıtlaSil
  11. ayşecim ben ayvaları soyup ortalarından ikiye ayırıyorum çekirdeklerini çıkarıp genişçe bir tencereye diziyorum çok az 1 bardak kadar su ilave edip her ayvanın içine 2 şer çorba kaşığı şeker koyup önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirip sonrada kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyorum unutmadan çıkan çekirdeklerden içine atınca suyu hem jöleleşiyor hemde rengi kırmızı oluyor işte bu kadar inşallah beğenirsin hoşçakal

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar değişik bir lezzet ilk kez duyuyorum.Güzel paylaşım için teşekkürler.Ellerinize sağlık nefisssss...

    YanıtlaSil
  13. super gorunuyor ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, ziyaretin için teşekkürler memnun oldum. Ellerine sağlık seninde sayfan çok güzel her zaman görüşmek dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil