15 Ekim 2007

Patlicanli Mercimek Corbasi

Patlicanli Mercimek Corbasi (orjinal adi ile eksili Malhita)

Malzemeleri:
1 su bardagi kirmizi Mercimek,

1 orta boy patlican,

Kirmizi pul biber, Tuz,

2 dis sarmisak,

2 yemek kasigi Koruksuyu veya 1 limon.
1 yemek kasigi Nane,
1 cay bardagi Zeytinyagi,

Yapilisi:
Mercimek ayiklanir ve yikanir. Bir tencereye alinarak, 6 su bardagi su ilavesi ile ocaga alinir. Kaynamaya baslamadan üzerinin köprükleri kevgirle alinir. Patlican soyulup 1-2 cm lik küp küp kesilir, kaynamkta olan mercimeye patlican ilave edilir. Tuz ve kirmizi biber eklenir, mercimekler pisince ocaktan alinir. Zeytinyagi tavada kizartilir ve icine ince dogranmis sarmisaklar eklenir. Sarmisaklar pembemsi renk alinca, ardindanda nane ilave edilerek bir iki karistirilip hemen corbanin üzerine aktarilir. Bu islemi yapariken cok dikkat etmek gerekir, cünkü zeytinyagi etrafa ve elinize sicraya bilir.
Corbanin eksiside ilave edilip, karistirilir ve sicak sicak sofraya alinir.

Not:
Bu Kilisin meshur Eksili Malhitasi dir. Yani eksili mercimek corbasi, icinde patlican da oldugundan, Patlicanli mercimek corbasi diye adlandirdim, nefis bir lezzettir, deneyenlere afiyet olsun!

3 yorum:

ikizlerinannesi dedi ki...

ablacim cok degisik ve harika bir corba olmus ellerine saglik mutlaka deneyecegim öptüm sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

ellerine sağlık patlıcanlı olması bana çok değişik geldi ama denemek lazım hoşçakal

nino dedi ki...

ellerine saglik canim nefis gorunuyr

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails