Brokoli Salatasi


Bu Brokoli salata tarifini yaren arkadastan görmüstüm. Bende denedim ve cok nefis oldu. Arkadasima burdan tesekkürlerimi borc bilerek, bu salata cesidini benimde mutfagima kazandirdigi icin, memnuniyetimi belirtmek istiyorum.

Malzemeleri:
1 Brokoli
2 Havuc
1 Sogan
3 y.k. Zeytinyagi
250 gr Yogurt
2 dis Sarmisak
1-2 y.k. kiyilmis Maydanoz
Tuz

Yapilisi:
Brokoli yikanip göpcüklerinden ayriltilir az tuzlu su ile haslanir. Havuc rendelenir, zeytinyagi tavada kizdirilir icine önce sogan sonra havuc ilave edilerek kisik ateste az bir kizartilir. Servis tabagina haslanmis brokoli ve üzerine havuclar yayilir. Yogurt, ezilmis sarmisak ve tuz ilavesi ile karistirilip salatanin üzerine eklenir. En üstede kiyilmis maydanoz serpilerek servise alinir.

7 yorum:

  1. Vallahi süper olmus ellerine saglik.Ne kadar canli güzel renkler,vitamin saglik dolu.Afiyet olsun canim,cok güzel olmus.

    YanıtlaSil
  2. basta sunu soylemelıyım son derece gusel gorunuyor elinize saglık.Bende başta brokolileri haşlıyordum ama kucuk bır tavsıye; yanmaz tavada suyunu bıraktırıp cektirıncede son derece yumusak ve lezzetlı oluyorlar hemde bana sankı daha vıtamınlı gıbı gelıyor sevgıler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Yorumlari takip etmen icin. blogger'in sana mail adresini sormus oldugu bir yer var. Mailler direk mail adresine geliyor onu active edersen. Sende hem gelen mailleri gormus oluyorsun, hem de istemedigini yayinlamiyorsun...
    Sevgilerle....

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık brokoliyi çok severim çok leziz görünüyor hoşçakal

    YanıtlaSil
  5. Adsız21:26

    Merhaba,cok güzel ve sahlikli bir salata olmus,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık ayşecim,renkrenk nefis görünüyr..selam ve sevgiler.....

    YanıtlaSil
  7. çok severim çok ta güzel bir sunum olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil