Cevizli Kadayif

Merhabalar Balogcudaki- maharetler siteme veda edip, yazi ve tariflerimi burda devam ettirmek adina, beni takip eden ve edecek olan tüm arkadaslarima Selamlar.
Tatli yeyip tatli konusalim degip sizlere hazirladigim Cevizli Kadayifi sunuyorum.
Güzel paylasimlarda bulusmak dilegimle...
Kadayif
Malzemeleri:
500 gr. taze Kadayif
500 gr ceviz ici
250 gr Tereyagi



Serbeti icin:
3, 5 su bardagi Seker
3 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu
Tarcin

Yapilisi:
Firin tepsisine tereyagi konulup, ocakta erimesi saglanir. (ben bu tarifi bu kek kalibina yaptigim icin 100 gr kadar malzemeleri azalttim, normal yuvarlak firin tepsisine bu malzemeler cok güzel kafi geliyor.)
Erigen tereyaginin icine kadayif alinir, Kadayif elle karistirilip, her tarafi yaglanarak ve elde cekistirilip kadayif kirilir. yani asagi yukari 2-3 cm boyunda yagin icinde kadayiflar bölünür, Buna kadayif kirma denir.
Kadayifin yarisi bir tabaga alinir. Diger yarisi tepsiye iyice bastirilarak yayilir. Üzerine irice kiydiginiz ceviz serpilir ve geriye kalan kadayif üzerine örtülüp, yine elle, avuc ici ile bastirilir.
200° deki firinda 20-25 dakika pisirilir.
Kadayifin pisirme islemi yapilirken tencereye seker, üzerine su ve limonsuyu alinarak kaynatmaya birkilir. Arada bu serbet karistirilarak özlestirilir. Pisince ocaktan alinir ilik duruma gelmesi saglanir. Firindan cikan kadayif isteye göre dilimlenip, üzerine serbeti aktarilir. Bir iki saaat cekmesi icin bekletilip, üzerine tarcin serpilerek servis yapilir, isteye göre kaymaklada servis edilir.

5 yorum:

  1. Merhaba Ayse'cim, o zaman sende hosgeldin blogcularin dünyasina diyorum. Ben cok memnunum blogcu olmaktan, insani kendine cok bagliyor. Ilk yorum da benden oluyor bu arada hadi hayirlisi diyelim. Güzel tarif ve hikayelerle bulusmak üzere, bu arada tatlin harika görünüyor, ellerine saglik. Hoscakal canim, sana da kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Tekrar ben geldim, ben de senin tamamen yeni oldugunu anlamistim kusura bakma, sen de o zaman blogcudan buraya tasinanlardansin o zaman. Yanlis anladim, artik blogspotcularin dünyasina hosgeldin diyelim ve düzeltelim. Eski blogunu sürdürmeyi düsünüyormusun sende Ayse gibi?

    YanıtlaSil
  3. yaptığınız yemek ve tatlılar güzel görünüyor en yakın zamanda deneyeceğim bende kendime bir blog açmak istiyorum ama bir türlü açamadım yeni blogunuz hayırlı olsun başarılar

    YanıtlaSil
  4. Kaymakla ne de güzel gider var yaa...

    YanıtlaSil
  5. nuran almanyadan18:52

    elinize saglik su an bende yasin günü icin kadayif hazirliyorum.ayni tarifi bende yillardir yapiyorum arkadaslarim cok begeniyorlar

    YanıtlaSil